27591092_1489504764495916_93768910_n

В СИРИЯ СЕ БИЯТ В СОЧИ ТАНЦУВАТ!

Сирийската опозиция се оказа в центъра на много пикантна обстановка, заснета от български журналист и спец.кореспондент на „Несебър нюз“  Борис Анзов. Той  е заснял на видео  отделни представители на сирийската  въоръжена опозиция в руския град Адлер  в нощен клуб „Манго“.

27591219_1491397750973284_1078072077_n Както казват банскалии ,пише Анзов/на снимката/ ,земята е кръгла. След дълги преговори за мир на сирийския народ, на платформата в Сочи,преговорите за мир приключили в 00:00ч. Нашият журналист с още няколко свой колеги решили да се разходят из нощния град и да потърсят място за вечеря. Вместо това се натъкнали на полуголи момичета, изпълняващи  танци на пилони, при завършването на които  получавали възнаграждения от  представители на  сирийската опозиция с емоционални възгласи на радост от типа на Аллах Акбар.

27591780_1491467197633006_1408869745_n Анзов  отбелязва, че в нощен клуб „Манго“ в град Адлер са прекарали до ранни зори след дълги преговори за мир, когато си почивали, умерените наблюдавайки  красивите момичета .

Пикантността  в цялата тази ситуация се състои в това, че хората са изморени от войната. В действителност в този регион се водят бойни действия над 6 години. Хората са уморени и психически, приискало им се е истински обикновен, нормален  начин на живот. Тук не може да се подхожда с рязко осъждане — както дали може, или не може да се усмихваме?

Да бъдат облечени  всички в камуфлажни военни униформи, навярно също би било неправилно!

Въпросът за поведението на младите умерени опозиционери от Сирия, заснети в нощния клуб вероятно е дискусионен, но да се преекспонира също няма нужда според автора. „Вечерен час  по-време на конгреса в Сочи за мир на сирийския народ не е имало.  Въпреки това, се наблюдават много обикновени човешки прояви, които по същество са били изключени за дълго време от живота на сирийските бунтовници.

Напомняме- официалното откритие на конгреса стартира  на 30-ти януари 2018г.  Конгреса на сирийския национален диалог се проведе без ключови фигури от опозицията на арабската република, които по-рано решиха  да бойкотират форума. Освен това в летището на град Сочи  се получи инцидент, свързани с пристигането на няколко протурски  умерени сирийски опозиционери ,предаде във вторник, 30 януари, предаде  нашия специалния кореспондент    в Сочи, Борис Анзов.

Групата на умерени опозиционери при пристигането си на летище в Сочи започнали да протестират. Отказали да напуснат  територията на летището. Противниците на сирийските власти се ядосали на факта, че по-цялото летище имало банери на държавната официална символика. Знамената  на SAR (били с две звезди в средата), докато сирийската опозиция използва своята „държавна символика“ (три звезди на флага и герба на арабската република).

Още с пристигането си от Анкара, умерените опозиционери  виждайки „знамена на режима“ из цялото летищните, решава да се откаже от участие в Конгреса и незабавно напускат Сочи в обратната посока — с  първият полет за Турция. Според очевидци, на летището незабавно пристигнали представители на  Министерството на външните работи на Турция МВНР  на Турция, които са се опитвали да изгладят конфликта.

Това обяснява забавянето на откриването на Конгреса с цели четири часа .  Затова във вторник, 30 януари, член на организационния комитет, заместник -директор на департамента за информация и печат на Руското  МВНР, РФ Артьом Кожин даде изявление.

По неговите  думи, “ имало някои проблеми с придружаващата от Турция умерена групировка на въоръжената опозиция, която неочаквано предявила допълнителни изисквания към организаторите на конгреса за мир на сирийския народ“. „На сутринта, Министърът  на външните работи  на РФ Сергей Лавров  провел два телефонни разговора с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, от когото получил увереност, че проблемът ще бъде решен“,  се казваше в съобщението на Кожин.

Иран оценява резултатите от конгреса на сирийския национален диалог в Сочи като крайно положителни.  Конгреса в Сочи  премина под погледите и обективите на над 120 СМИ ,международни журналисти и над 1600 представители и делегати от различни етноси, религиозни деятели и др.

От Сочи за „Несебър нюз“- Борис Анзов

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *