18(28)

От СНЦ „Клубът на хотелиера Несебър“ поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова

От СНЦ „Клубът на хотелиера Несебър“ поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. С нарочно писмо до министър председателя Бойко Борисов, до вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и копие до председателя на НС Цвета Карянчева те се обявяват първо против предложената преди дни схема за разполагане на временно преместваеми обекти в най-големия туристически комплекс по нашето Черноморие – Слънчев бряг. Второ, детайлно изразяват несъгласието си с водената от министърката политика, като за по-голямата част от проблемите посочват и виждания за решението им.

„Министърът на туризма – г-жа Ангелкова, назначена от Вас, за да се грижи за туристическия имидж на дестинация България, не само, че не успява да разреши проблемите в курортния комплекс, но и решава да превърне най-големият ни курорт в комплекс на „Екотой“, се казва в отвореното писмо.

В него се изброяват проблемите с инфраструктурата, силата на звука от нощните заведения, както и безразборното поставяне на временно преместваеми обекти в комплекса, които от години са наслоявани и успешно замитани под килима, като се дават и конкретни предложения за решаването им.

„Обръщаме се към Вас и към вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е сектор „туризъм“ с искане да се вземат спешни мерки, до началото на туристическия сезон, за поверяването на сектора в ръцете на добър професионалист с ясна визия за туризма и за туристическите продукти към които е необходимо да се стреми българската държава“, се казва още в писмото.

Господин Борисов, в рамките на трите мандата сте допускали много грешки, които впоследствие сте поправяли, вслушвайки се в гласа на обществото. Надяваме се да поправите и тази грешка, допусната през миналия мандат и продължаваща до днес, а именно като отстраните от длъжност г-жа Ангелкова, като Министър на туризма, поради несправяне със задълженията ? в огромна степен“, настояват от сдружението.

Писмото е подписано от Дияна Иванова-Колчева, председател на УС на СНЦ „Клуб на хотелиера Несебър“. Специално за „Черноморски фар“ тя коментира, че в сектор „Туризъм“ работят високоинтелигентни хора, които осигуряват работни места на стотици, за това и последващите действия няма да са свързани със затваряне на пътя или подобни протестни действия.

„Следващата ни стъпка е да поискаме една лична среща с министър председателя Бойко Борисов, на която да седнем и да му обясним с най-малките подробности и детайли за какво става въпрос в сектора. Да му разкажем истината от първо лице, за да може той да вземе информирано решение. И ако вече той има конкретно предложение за човек, който да заеме позицията министър на туризма – да направим среща и с него.

Да разговаряме с този потенциален министър на туризма и да начертаем заедно стратегическата рамка на туризма за следващите години – приоритетите и всичко останало“, заключи Колчева. Като срок от сдружението са си дали края на февруари. Те ще изчакат официалният отговор, като междувременно ще входират и искане за лична среща с Борисов.

Print Friendly

Автор: в."Черноморски фар"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *