Несебър Септември(1)

Ники Дросев преди мача със Септември (София): Това е шанс да се докажем!

Николай Дросев(1) 

Един от основните наши футболисти Николай Дросев даде интервю пред официалния сайт на ОФК Несебър часове преди сблъсъка за Купата на България срещу Септември (София). Срещата е във вторник от 16:00 часа на стадион „Несебър“.

-Ники, предстои ви пореден важен мач, този път за Купата срещу лидера във Втора лига Септември (София) – какво очакваш от двубоя?
-Искам да излезем, да покажем добро лице, каквото имаме до момента в мачовете от Трета лига, където не смятам, че някой противник ни надигра – дори напротив, ние сме по-силният отбор във всяка среща. Септември логично е на първо място във Втора лига, но ние ще излезем да се надиграваме. И двата клуба залагаме на млади момчета, което е похвално. Надявам се накрая на мача да се поздравим с победата, но за мен е важно и да играем добре.

-Тези мачове със сигурност са предизвикателство за вас. Каква беше реакцията, когато разбрахте, че се изправяте срещу Септември?
-Много се зарадвахме, защото това наистина са двубоите, в които може да се докажеш, да видиш на какво ниво си и не на последно място – да бъдеш забелязан, за да продължиш да се развиваш във футбола. Тези мачове са шанс за всички млади момчета, които, разбира се – имат желание, да продължат развитието си. Не виждам защо трябва да има страх или притеснение от противника – напротив, излизаме, играем и се стремим към победата. За мен не отстъпваме по нищо на отборите от Втора лига, включително на тези в челото на класирането.

-Няма как да не споменем треньора на Септември – легендарния Красимир Балъков. Със сигурност неговото присъствие е още един повод да се представите подобаващо?
-Всеки един от нас знае кой е Красимир Балъков. Всеки от нас има шанс да се докаже и да остави добро впечатление. Мотивацията в такива мачове е на съвсем друго ниво. Да, в Трета лига, срещу всеки съперник също сме мотивирани да победим, но е съвсем друго, когато срещнеш отбор от по-горната дивизия, а и от лидерите. Искаш да покажеш на какво си способен, искаш да дадеш максимума от потенциала си… Лично за себе си да го направиш, за да бъдеш доволен от представянето си.

-Отлагането на двубоя за първенство през уикенда даде ли ви нужната почивка?
-Да, мисля, че се възстановихме добре, защото за две седмици изиграхме четири мача, а като се има предвид, че имаме и важни трайно контузени момчета, програмата ни беше наистина натоварена. Сега сме готови за двубоя със Септември.

-Ти вече отбеляза, че и Септември, но и Несебър, залагат на доста млади футболисти…
-Поздравления за политиката на Септември – дано повече български отбори следват техния пример. Смятам, че ние в Несебър сме точно един от тези клубове, за което адмирации и поздравления и за нашия президент, че има търпение към нас младите и че ни дава път да се развиваме.

-Темата с политиката за налагане на млади българи и привличане на чужденци е доста дълга…
-Но според мен много-много важна, защото за съжаление вече се забелязва, че и в Трета лига има чужденци. Да, съгласен съм и нямам нищо против момчетата, но нека да бъдат по-класни от българите и да правят разликата. Виждате, че дори и в Първа лига българските футболисти продължават да са тези, които „дърпат“ напред част от отборите и са основни фактори в съставите.

-Какви са амбициите ти за този сезон?
-След първото място миналата година не виждам защо да не го преследваме и тази година. Игрово смятам, че сме най-добрият отбор в групата. Имаме конкуренция – виждате от класирането кои отбори имат амбиции този сезон за нещо повече. Това са Спартак (Пловдив), Гигант (Съединение), Саяна (Хасково), Асеновград, Загорец… има и още отбори, които винаги могат да ти създадат проблеми.

-А личните ти цели?
-Моите лични амбиции са да вървя по-нагоре. В момента искам да помогна на Несебър, да вкарвам колкото се може повече голове и след това да премина на по-горно ниво, за да продължа да се развивам.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *