basketbol-chernomorets

Капитанът на „Черноморец” сред най-резултатните играчи в Националната баскетболна лига

basketbol-chernomoretsКапитанът на БК „Черноморец” Константин Коев е сред най-резултатните играчи в Националната баскетболна лига. В момента Коев е на второ място по точки в класацията на НБЛ, а миналата година два пъти бе обявяван за най-полезен играч (MVP). Той заслужи отличието през октомври за играта си в III кръг от редовното първенство при мъжете, както и през ноември след невероятното си представяне в VII кръг. Всъщност крилото на акулите е на първо място от българските състезатели в лигата, като преди него в класацията стои чужд играч.

„Последните 12 месеца бяха най-успешни за мен в професионален план. От пет години съм част от „Черноморец”, но за първа играя с капитанската лента”, каза  25-годишният Константин Коев. В кариерата си той се е състезавал за отборите „Рилски спортист”, „Дорстен” и известно време е трупал опит в САЩ и Германия.

Капитанът на акулите сподели, че положителната промяната в тима е видима. В последните 18 месеца клубът е финансово стабилен, а играчите усещат сигурност.

„Хубаво е, че ръководството на БК „Черноморец” дава път на млади и перспективни играчи, като им позволява да развият потенциала си. В другите отбори има доста чужденци и се залага по-малко на младите попълнения”, каза  напитанът на БК „Черноморец”. Според него в следващите години тимът ще се развива с бързи темпове,  като много  от бъдещите играчи ще дойдат от школите на „Черноморец”.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *