ОФИЦИАЛНИЯТ САЙТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР С 4 МИЛИОНА ПОСЕЩЕНИЯ ЗА 8 ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАНЕ

Нова, още по-модерна визия на страницата

Община Несебър вече посреща своите потребители с нова визия и функционалности на официалния си сайт www.nessebarinfo.com.   Стартирала преди осем години, страницата няколко пъти се надгражда и обновява,  като при последната промяна видео новините са качени на изцяло нова платформа, използвайки като база сайта за видео споделяне Youtube. Въпреки атрактивната визия, запазихме разпознаваемите си цветове, секции и раздели, които интересуват различни видове аудитория.  Обновеният сайт използва html 5 и има responsive дизайн, съвместим с всякакви устройства.

Разделът, популярен като „Инфо център“, се преструктурира като такъв. Част от материалите, публикувани в него преминават в  нова секция „Административни услуги“, която включва бланки и декларации, отдели и комплексни административни услуги. Инфо център – обяви вече е изведен като самостоятелен бутон за по-бърз и лесен достъп на потребителите.

Разположението си в горната част на сайта, запазват видео новините и съобщенията, които са сред топ посещаваните, като чрез съобщенията се дава възможност на потребителите да бъдат винаги адекватно и своевременно информирани за важни неща, касаещи социални, икономически и др. аспекти от дейността на администрацията.

С времето популярността на сайта достигна висок рейтинг, като данните от Webalizer и AWStats сочат, че за 8-те години на своето съществуване имаме над 4 млн. посещения.  Средно месечните ни посещения към 2015 г. са нараснали на 40 хиляди, в сравнение с 2010 / 2011, когато са отчитани средно 20-25 хиляди посещения.

Средните уникални дневни посещения  през 2009 г. са били 613, които се увеличават  на 2035 през 2015 г.

Най-много уникални посетители на ден са отчетени на 15 август,  когато Несебър отбелязва празника на града. Възходящо е нарастването през 2015 година, като бройката им достига 3550,  за същия ден през 2014 година са били 3663. 2837 е цифрата за 15.08.2013 г., за 2012 година  е 2329. През 2011 година  посещенията на 15 август са 1710, през 2010 г. -886, а през 2009 г.- 669. Според данните за посещаемостта, през последните години най-атрактивни са секциите „Новини“, „Инфо център“ и „Административни услуги“ в сравнение с 2011 година, когато лидери в това отношение са били  отделите „Култура“ и „Социална политика“.

Читателите на сайта са не само хора от България, а и от над 100 държави, сред които Германия, Руската федерация, САЩ,  Бразилия, Беларус, Украйна, Румъния, Швейцария, Великобритания, Япония, Гърция, Норвегия, Турция, Унгария, Казахстан, Китай, Франция, Израел, Мексико, Индонезия, Нова Зеландия, Аржентина, Шри Ланка, Панама, Кипър, Перу, Тайланд, Индия, Гана, Мароко и др.

Със задоволство може да отбележим, че благодарение на плодотворните екипни усилия вече 8 години официалният сайт на община Несебър е изключително иновативен, отлично структуриран и поддържан, с богато административно, информационно и видео съдържание. Наситеността с актуални видео новини и репортажи са уникални и характерни   за община Несебър и не се намират с такава периодичност в други общински сайтове. Секция „Новини” предлага винаги актуална и на минутата публикувана информация от последните събития в общината. На сайта се подържа видео архив и архив новини от 2008 до 2015 година.

Още в началото от своето съществуване  сайтът на община Несебър предлага информация и за чуждоезичните си жители и гости, чрез изграждане на огледално съдържание на официалната страница във версии на руски и английски езици с актуални и интересни новини, съобщения и информация на съответния език.

За удобство на жителите на общината се подържат секциите „Обяви”, „Административни услуги“, Е-услуги“, „Икономика“,  където се намира актуална и ясно структурирана информация по отдели, документи, бланки и декларации, конкурси, търгове, отчети, обществени поръчки, административни съобщения и информация, електронни справки т.н. Те са разположени в горната част на страницата, за да могат потребителите максимално бързо да намерят търсения раздел.

Дейност „Култура“  е богато разработен с обширна информация относно културни събития, културен календар, читалища, Обединена общинска школа по изкуствата, Общински детски комплекс, фестивали, местни празници и т.н.

Секция „Социална политика” е мястото, където са представени всички новини със социална насоченост, информация за защита от дискриминация, информация за: Домашния социален патронаж, Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Община Несебър, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при община Несебър. Тук се намират и документите за отпускане на помощ за новородено – една от социалните придобивки, с които общината се гордее и отличава от другите местни институции в страната.
Раздел „Здравеопазване” съдържа подробна информация за медицинските заведения на територията на общината, както и имената на лекари и телефони за контакт.
По гореспоменатия принцип в секция „Образование” е публикувано всичко най-важно и необходимо – списък и контакти на училища и детски градини, актуални новини, документи, бланки и декларации.

Секция „Строителство” дава информация относно бъдещи, текущи и изпълнени проекти в програмата на Община Несебър.

Раздел „Общински съвет” съдържа всички решения, наредби, комисии, обща информация от сесиите на Общински съвет – Несебър.

В секцията, посветена на празника на Несебър, който привлича хиляди туристи на малкия полуостров, е поместена подробна информация от отбелязването му от 2008 до 2015 година.

Разделът „Несебър – Световно наследство“ предоставя на вниманието на потребителите схеми-концепции на рекламно-информационни елементи в „Старинен Несебър”. В приложените документи, ще откриете подробна информация, как трябва да бъдат разположени елементите на търговска реклама, както и правила за наредба за проектиране и разполагане на рекламни елементи в „Старинен Несебър”.

Подробно застъпени с актуални новини, документи и информация са и отделите „Туризъм”, „Спорт и младежки дейности”, „Международно сътрудничество”, „Европейски проекти”, „Общински гори“, Земеделски земи“, „Защита при бедствия”, „Етажна собственост“, „Публичен регистър“.

Въз основа на всички тези положителни тенденции, не са случайни и резултатите и трайният и устойчив ръст на посещенията в сайта на община Несебър. При направен анализ и регистрация в Google инструменти за уеб администратори се установиха за двата домейна www.nessebarinfo.com и www.nesebarinfo.com следните резултати:

– Анализ на заявки за търсене, импресии и кликове към nessebarinfo.com:
55 000 импресии средно месечно и 5000 кликове;

– Анализ на заявки за търсене, импресии и кликове към nesebarinfo.com:
205 000 импресии средно месечно към 7000 кликове.

Т.е. сайтът на община Несебър се показва като резултат при търсене средно месечно 255 000 пъти, като през Google има по над 16 000 посещения средно месечно.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *