44

Свети Пророк Илия- закрилник на пожарникарите бе почетен в Бургас

Първо по рода си тържествено отбелязване на Илинден – денят на Свети Пророк Илия,  покровител на огъня и гръмотевиците и закрилник на пожарникарите, бе извършено днес в Бургас по инициатива на Началникът на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас – главен инспектор Николай Николаев. Бургаските огнеборци и Началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас – комисар Васил Василев участваха в празничния водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Севастиян Йорданов – архиерейски наместник на Бургаска духовна околия.

66-1Отец Севастиян благослови бургаските огнеборци и освети техните противопожарни автомобили, като припомни че не случайно Старозаветния пророк Илия е избран за закрилник на пожарникарите. Освен покровител на огъня и гръмотевиците, Свети Илия е носител на дъжд и влага, закрилник на живота и пазител на реколтата на земеделските стопани от пожари. Отец Севастиян пожела на служителите от Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и техните колеги от Бургаски регион много здраве и живот, висок професионализъм и всеотдаен труд, припомняйки че на техните плещи лежи нелекия товар по съхраняване живота и имуществото на гражданите при възникване на пожар и рискови ситуации.

Главен инспектор Николай Николаев запозна присъстващите с поздравителен адрес от името на Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – главен комисар Николай Николов, в който се казва : „Гордея се с вашата денонощна служба в полза на българските граждани! В нашата работа професионализма е ежедневие, а отговорността е превърната в задължение! Пожелавам Ви много професионални успехи, удовлетворение от отговорната работа, която изпълнявате, здраве и живот, и нека огън има само във Вашите благородни сърца!”

След тържествената церемония служителите от Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас почетоха пророк Илия и с традиционен курбан за здраве и закрила от рискови ситуации, които ежедневно възникват в нелеката работа на бургаските огнеборци,съобщиха от Пресцентъра на МВР в Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *