2021_Stran

ПРИНОС НА БЪЛГАРСКАТА КАРТОГРАФИЯ ЗА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС В СТРАНДЖА

 

 

 

2021_StranПрез м. декември във Флоренция, Италия, ще се състои Международна картографска изложба – един от най-големите форуми в съвременната картография и географските информационни системи (ГИС). На нея ще бъдат представени последните постижения в сферата на геопространствените науки и тяхното приложение в практиката.

България ще участва със специална колекция, организирана от националния ни представител – Българската картографска асоциация. Една от номинираните за включване в изложбата във Флоренция карти е новоиздадената българска карта “Странджа – Петрова нива“ (2021). Тя е създадена от КартГео – Троян и Геопан – Бургас – две дружества с определени приноси в развитието на съвременната българска картография.

Създаването и издаването на номинираната карта се радваше на голяма обществена и институционална подкрепа през цялата година.

 

По повод своето участие в престижната международна проява и Световния ГИС ден – 17 ноември българските картографи пускат лимитирана серия от 30 стенни карти, предназначени за малкия и среден бизнес в Странджа. Те са ориентирани към собственици на къщи за гости и хотели, към туристически информационни центрове, офиси на фирми и туроператори, кабинети по география в училищата и музеи, и разбира се – към колекционери и любители на професионални карти за българските планини.

Лимитираната серия показва внушителното природно и културно-историческо богатство на Странджа и нейното черноморско крайбрежие, както и потенциала на крайграничните и крайбрежни общини Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Средец, Болярово, Камено и Бургас.

 

Стенната карта се предлага в същия вид, в който ще бъде показана във Флоренция. Тя е в мащаб 1: 110 000, двойно ламинирана, с размери 70 х 100 см, като едното й лице обхваща 4440 кв. км от българската територия и по целесъобразност – 1630 кв. км. от територията на Р. Турция. Професионалната картна информация е поднесена на български и английски. Изданието е удостоено с първия сертификат за качество на картографски продукт у нас съгласно европейските стандарти. Неговите картни характеристики са: Език – български и английски; Мащаб       1: 110 000 и 1:40 000; Проекция   UTM, WGS 84, географска мрежа през 10’; Формат         70 х 100 см; Материал – хартия (сатен); ламинирана с UV устойчиво фолио; Страници         – двулицева (съставена от две карти и 25 информационни карета); Автор: КартГео § Геопан; Издател: Геопан § КартГео; Година на издаване: 2021 (ISBN 978-619-90963-6-9).

 

Цената на стенните карти за малкия и среден бизнес е 30 лв. + доставка от куриерска фирма Еконт. Заявките се приемат от Геопан – Бургас по електронен път geopan@abv.bg или на мобилен телефон 0887567809, или на пощенски адрес: 8000 Бургас, п.к. 282.

 

Илюстрация:

  1. Стенната карта “Странджа – Петрова нива“ (2021)

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *