3ssot-new1

3С СОТ – Бургас изгражда контрол на достъпа в училище

„3С СОТ Бургас“ ООД работи успешно по изграждане на система за контрол на достъпа в училище. Тя се реализира във връзка с искането на Министерството на вътрешните работи за засилване на пропускателния режим в учебните заведения.

Бургаската фирма предлага на директорите на учебните заведения два варианта за контрол на достъпа. При първия вариант пропускателния режим се осъществява с или без охранител в училищата. Това става по следния начин: монтира се четец от външната страна на входната врата и с помощта на електрически насрещник – вратата стои постоянно заключена. През нея могат да влязат само служители притежаващи магнитни карти или чипове, след като се чекират на четеца. За целта на входната врата трябва да има дръжка тип топка, която не позволява отварянето и от външната страна.

Вторият вариант се осъществява с охранител в училището. Пропускателният режим може да се извършва и в двете посоки, тоест навън могат да излизат само, ако системата е освободена или по преценка на охранителя. (Системата може да е изградена и като при първия вариант, от вътре с помощта на дръжка да може да се излиза спокойно от вътре навън). Предимството на този вариант е, че може по всяко време да се разбере кой по кое време е влязъл и излязъл от сградата на учебното заведение.

Системата позволява да се правят справки, таблици за спазване на работното време за конкретния служител. За целта всеки служител – (учители, помощен персонал и други) притежава магнитна карта и е записан в системата със своите данни.

Бургаската охранителна фирма вече има няколко обекта от такъв тив в града и региона. Тя е изградила такъв контрол в ОУ „Княз Борис I“ – Бургас, в СОУ „Петко Росен“ в комплекс „Меден рудник“, в ОУ „Васил Левски“ в квартал „Долно Езерово“, в ЦДГ „Златното ключе“ и ЦДГ „Синчец“ в Бургас, в ОУ „Христо Ботев“ в Черноморец, в ОУ „Христо Ботев“ в село Зидарово.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *