768x432ggergergerg

Платформа за взаимопомощ- Pomogni.net

Pomogni.net е работеща българска безплатна платформа, която свързва хора от рисковите групи (възрастни, хронично болни), с доброволци, които да им бъдат в помощ в условията на пандемия

 

Платформата за взаимопомощ Pomogni.net, която вече е активна и разполага с над 1000 доброволци от цялата страна, работи и има капацитета да помогне в този труден момент на стотици възрастни хора да избегнат риска от заразяване. Всеки самоизолирал се, който има нужда от набавянето на хранителни и други продукти, може веднага да се обърне за помощ към платформата, за да получи необходимото до няколко часа.

Това е място, което събира хората, които не могат или не трябва да напускат домовете си, но имат нужда да си набавят хранителни и други основни продукти, с доброволци, които са готови да ги посетят и да им ги доставят.

Приложението е напълно безплатно и е реализирано от IT доброволци, за да свърже в този тежък за всички момент хората, които са готови да помогнат, с тези, които имат нужда от помощ. Работата на доброволците е безвъзмездна.

Всички възрастни или хронично болни хора, които в този момент се нуждаят от помощ за набавяне на продукти, могат да заявят нуждата си през платформата или на телефон 0888366694. Доброволец, който е регистриран в платформата, приема заявката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Поръчките отнемат няколко часа.

Pomogni.net е специално адаптирано приложение за ситуацията на пандемията от коронавирус. Принципът на работа е максимално опростен – можете да се регистрирате в него или като нуждаещ се от помощ, или като човек, който предлага помощ на нуждаещи се.

В първия случай след регистрация можете да заявите продуктите, които са ви нужни, във втория – след регистрация ще видите всички, които имат нужда да им се доставят определени продукти и се намират в радиус от 5 км от вашето местоположение.

Доброволецът приема заявката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не трябва да напускат домовете си или хора, поставени под карантина.

Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да  подпомогне работата на общинско предприятие „Социален патронаж“, както и на кметствата в страната.

Полезни линкове:

·        WEB страница: pomogni.net

·        Видео „Как да се регистрират търсещи помощ“: https://www.facebook.com/104251314553615/videos/595507550964336/

·        Видео „Как да се регистрират предлагащи помощ“: https://www.facebook.com/104251314553615/videos/955964398151119/

·        Изтеглете мобилното приложение за Android смартфони: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsi.pomogni&hl=bg

·        Изтеглете мобилното приложение за iPhone https://apps.apple.com/us/app/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B8/id1503647263

·        Често задавани въпроси: https://pomogni.net/security-app/faq

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *