Kak da izberem pravilniya razmer na pampersa(2)

Как да изберем правилния размер на памперса

Памперсите са неизменна част от отглеждането на едно бебе от първите му часове до около една годинка.

Те предлагат удобство и комфорт на малчуганите, с тях те са сухи, чисти и се чувстват добре.

Затова памперсите се произвеждат от висококачествени материали, имат добра кройка, леки са, а външният им слой направен от дишаща материя, която позволява на нежната и чувствителна бебешката кожа да диша. Снабдени са с каналчета, които абсорбират бързо течността и така бебето остава сухо, което предотвратява възпаление и подсичане.

Какво трябва да знаем?

Kak da izberem pravilniya razmer na pampersa(2) Днес изключително се използват памперси за еднократна употреба. Многократно усъвършенствани до сега те са голямо удобство за родителите. Сред най- известните са марките Pampers, Pufies, Helen Harper, Molfix, Libero, Huggies и много други.Всички те имат пелени размер 3.

Има различни неща, на които трябва да се обърне внимание при купуване на памперси.

Те трябва да са удобни, да не се свличат или да не стягат, да не пропускат и да абсорбират бързо. Най- важното обаче при избора им е точният размер. Той се определя основно от килограмите и възрастта на бебето. От него зависят всички останали фактори. В началото, когато били създадени памперсите се предлагали в три размера – малък, среден и голям и това е създавало редица неудобства.  Днес вече има различни размери памперси за бебетата, но въпросът е как да изберете правилният?

Как се определя размерът?

Размерът на памперса се определя основно според възрастта и килограмите на бебето.

Друг важен фактор, на който трябва да обърнете внимание е и физиката на детето. Независимо от възрастта те се развиват по различен начин и поради това има по- едри и по- дребни деца.

Това ще ви позволи още по- точно да определите правилният размер на пелената. Така тя ще приляга по добре. Ако размерът е по- голям от необходимия това може да доведе до свличане на памперса, а от там и до протичане и зацапване на бебето и дрешките му. Обратно, ако памперсът е с по- малък размер той ще стяга, няма да е удобен и кожата на бебето ще се зачерви и възпали. Ето защо основните неща, които трябва да знаете при определяне на размера на памперса са:

– Размера на памперса се определя от теглото на бебето.

– Вида на памперса се определя от степента на неговото развитие, за което споменахме по- рано.

– Памперсът, съобразен с размера, трябва да прилепва плътно около кръста, достигайки до пъпчето на бебето.

– Ластичните маншети трябва да прилепват плътно около крачетата му, за да се предотврати протичане.

– Страничните лепенки трябва да са фиксирани симетрично върху колана, за да не се разлепват при движение на бебето.

Къде да видим размера на памперса?

На опаковката на памперсите освен броя и цената им има и таблици, които указват кой размер памперс за каква възраст и килограми съответства. Това ще ви помогне допълнително в правилният избор. Имайте предвид обаче, че няма единен стандарт за определяне размера на памперсите, така че производителите използват букви или цифри, за да ги обозначават върху опаковката.

Ако пазарувате в интернет посетете сайта Памперси. БГ. Там ще намерите голямо разнообразие на памперси на различни производители. Изберете правилният размер за вашето бебе, като така ще му подарите, удобство, мекота, комфорт и свежест. Така то ще бъде сухо, свежо и ще расте щастливо.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *