В Деня на здравето откриха Специализирана болница за рехабилитация в Несебър

| Източник: Пресцентър община Несебър

 

 

Кметът на община Несебър –  Николай Димитров, преряза лентата на Специализирана болница за рехабилитация „СБР-Несебър“. Събитието се проведе в двора на Здравна къща – Несебър, като на него присъстваха още , ръководителят на лекарският екип проф. д-р Цветан Димитров и Георги Колев – председател на Борда на директорите на „СБР – Несебър“. 

Кмета  Димитров поздрави присъстващите и пожела на болницата – „На добър час!“, като изказа радостта си от реализирането на поредния перспективен проект, който само затвърждава социално отговорната политика на община Несебър. Самият проф. д-р Цветан Димитров изнесе слово и изказа благодарности към кмета и администрацията за вложения труд и съдействие, без които осъществяването на този проект нямаше да бъде възможно.

„СБР-НЕСЕБЪР” и МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – „МЕСЕМВРИЯ”, обслужват населението от цялата страна, с направление от здравната каса и на свободен прием. Тук се осъществяват: прегледи, консултации, точна диагноза и лечение с едни от най-добрите лекари в България; Доболнична и болнична помощ по физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео- и климатолечение, включващи: Електро-и светлолечение; Кинезитерапия; Термотерапия – криолечение; Кало- и лугалечение и др. Извършват се още – физиотерапия и рехабилитация  с най-съвременната и модерна апаратура на световно ниво, все още единствена в България. Трябва да се знае, че това не е СПА-база, а болница за лекуване, която притежава – най-добрите рехабилитатори и най-доброто оборудване в страната.

Лекарският екип е ръководен от проф. д-р Цветан Димитров - световно известен български учен със специалности „Вътрешни болести” и „Бъбречни болести”. Най-успешният нефролог, изключителен комплексен клиницист, интернист и диагностик – водещ в България с множество успешно излекувани болни. През 1980 г. е избран за Републикански консултант по нефрология. Един от организаторите и създателите на национална мрежа от центрове по хемодиализа. Има 23 изобретения и рационализации и е съавтор на деветото откритие в България, вписан в „Златната книга” на откривателите. Член е на Съюза на научните работници в България и Нюйоркската Академия в САЩ.

Община Несебър е една от малкото в страната, която реално прилага съвременните европейски изисквания за социално отговорна политика и грижа към гражданите. Приоритет за ръководството на Общината е модернизирането, разширяването и строителството на детски градини, което пък гарантира доброто отглеждане на бъдещите несебърски граждани. През 2003г. е създадено – Управление „Социални грижи и услуги”, което обхваща три дейности – Домашен социален патронаж, Дом за деца със специфични образователни потребности и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Така Общината заявява своята загриженост и подкрепа към всички свои граждани, а целта е подобряване качеството им на живот и предлагане на еднакви възможности за интегриране в обществото. 

Всички проекти заложени в програмата на Общината, са част от задачите по главната цел на екипа на кмета Николай Димитров: „По-добра Община, по-добър живот“.

 

Print Friendly
FacebookСподели