4000 души изпълниха Летния театър на Бургас /ВИДЕО/

| Източник: Пресцентър на Коалиция за България

4000 души изпълниха Летния театър на Бургас за официалното закриване на предизборната кампания на Коалиция за България

ВИДЕО:

 

Имаме сила да променим живота си.Имаме сила да променим бъдещето на децата си. Имаме сила да си върнем държавата. Да си върнем България, призова водачът на червената листа

4000 души изпълниха Летния театър на Бургас за официалното закриване на предизборната кампания на Коалиция за България. С мощни възгласи „Победа”, „БСП” и „Силни сме” хиляди бургазлии аплодираха кандидат-депутатите на столетницата, която подари концерт на поп идола Миро и Ансамбъл „Странджа” . Закриването на кампанията бе предшествано от шествие по централните бургаски улици, предвождано от кандидат-депутатите на КБ.

В препълненият Летен театър слово произнесе водачът на листата инж. Димчо Михалевски.  От сцената той изказа искрената си благодарност  на всички, които положиха  усилия, през изминалите четири седмици. Благодаря Ви, че направихме нашата компания директно осезаема от хората – бяхме лице в лице с тях, стиснахме ръцете им, чухме болките и предложенията им. Благодаря Ви, че със сърцата и душата си застанахте зад нашето предложение към хората, и в крайна сметка заедно с тях го превърнахме в обществен договор с хората в Бургас”, заяви Михалевски. Предстои ни съдбоносен избор. Но нека не забравяме, че това е предсрочен избор. За първи път от 16 години правителството не изкара мандата си. По същество ГЕРБ избяга, абдикира, не оправда доверието, скри се от отговорността, с която го натовариха гражданите преди  почти 4 години”, посочи той.

Водачът на листата избори 12 парични, заради които на 12 май българският народ ще ги измете от политическата сцена.

Това са същите хора, които преди месеци заявяваха безцеремонно, че ще управляват България десетилетия. Които уволняваха наред всеки, който имаше смелостта и свободата да заяви различна от тяхната позиция. Това са партийни гаулайтери, които смазаха над 110 000 малки и средни предприятия, с безскрупулния си административен натиск и престъпен политически рекет,които изхвърлиха на улицата над 512 000 български граждани без работа и без перспектива. „Загрижените хора”, които арогантно изоставиха майките, децата, хората с увреждания. Това са същите демократи, за които правото на работа и живот на човека не е конституционно право, а функция на лоялността към ГЕРБ, функция на превития гръб, и преклонената глава. Налагаха страх и разделяха и противопоставяха хората.

Това са същите хора, които замразиха пенсиите, обрекоха на глад българските пенсионери, смазаха достойнството им. А накрая ги  обвиниха ги, че са излапали фискалния резерв.  Това са същите хора, които унижаваха с безумни арести лекари, бизнесмени, обикновени хора, раздаваха присъди от телевизионните екрани, атакуваха безпардонно българския съд, а днес когато прокуратурата им потърси сметка, се крият зад имунитети. Това са същите финансови капацитети, които ни проглушиха, че са стабилизирали финансово държавата, а всъщност похарчиха 9 милиарда лева в повече, отколкото събраха. Затова днес резултат е стопен фискален резерв, нови милиардни дългове и липса на фискална стабилност.

Това са същите честни борци за конкуренция, които всъщност притискаха и крадяха бизнеса на средни и големи фирми, които създадоха няколко големи брокери на строителни поръчки, и смазаха хиляди малки и средни строителни фирми. Това са същите загрижени за младите хора граждани, които напълниха държавната администрация с партийно верни им „калинки“, а за младежите и девойки на България, оставиха шансът наречен „Терминал 2“ на Летище София.Това са същите борци за демокрация, за които основен бизнес беше контрабандата, основна ценност – незаконното подслушване и намеса в личния и професионален живот на хората”, изброи инж. Михалевски и допълни, че това е  само част от истинският образ на ГЕРБ.

Михалевски призова Бургазлии да кажат  „ Не на страха“.„Сега е времето да изберем сред хората, които не се страхуваха, да се противопоставят на милиционерщината и грабителството, не правиха компромиси и не влизаха в колаборация с режима на „премиера-слънце“; тези, които са носители на европейското демократично мислене и на които Европа се доверява; тези, които са готови да обединят усилията си и да поведат страната ни към едно по-спокойно, сигурно и нормално бъдеще”, призова Димчо Михалевски.

Той напомни, че  единствената, истинската, безкомпромисната, принципната опозиция за изминалите почти 4 години беше българската социалистическа партия и парламентарната група на „Коалиция за България“ .Нито веднъж не влязохме в договорки с ГЕРБ, не направихме компромис с интересите и правата на хората. Затова днес , ние от БСП, от силният съюз на „Коалиция за България“ можем ясно и отговорно да заявим на целия български народ: нашето верую и нашата обща задача е свобода за бизнеса, перспектива за младите, справедлива и социална държава за хората!”, подчерта инж. Михалевски. Пред хилядното множество водачът на листата припомни ангажиментите на социалистите за района на Бургас и за националната политика, която бе одобрена с бурни аплодисменти.

„Пред всички нас предстои избор. Той е в нашите ръце, нашите умове и нашите сърца. Всеки може да си направи личната си равносметка.  Младите за перспективата им -  сега  и преди. Бизнеса за свобода и успеха им – сега и преди. Пенсионерите за живота им – сега и преди. Всички ние за грижата на държавата към нас -  сега и преди. Истината е, че много от нас бяха обезверени. Загубиха вяра дори в собствените си сили да се справят сами с предизвикателствата на живота. Други от нас се страхуват да не загубят работата си, дори  тя днес да не им осигурява необходимите доходи. Страхуват се да не загубят, дори мизерията си.

Скъпи приятели, искрено искам да Ви вдъхна кураж, са изправите главите си, да отворите сърцата си, са погледне в очите на децата си и там ще намерите верния отговор. Имаме сила да променим живота си.Имаме сила да променим бъдещето на децата си. Имаме сила да си върнем държавата. Да си върнем България. Има надежда!  Има сила, която да превърне тази надежда в реалност! това сме всички ние, това са нашите гласове! Използвайте Вашият глас в името на общото по-добро бъдеще!

Трябва да помним – това , което съградим днес, ще остане след нас!

Вярното число днес е 5 ! Затова пет пъти победа!”, заключи инж.Димчо Михалевски.

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели