27 септември-Световен ден на туризма

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот. „Милиард туристи, милиард възможности”-това е  мотото на Световния ден на туризма през 2015 г.      П. Янков: Туризмът е моторът на българската икономика

На 27 септември е Световният ден на туризма, който тази година е под   мотото: „ Един милиард туристи, един милиард възможности”

Туризмът не е само визията на България пред света, той е моторът на българската икономика, който движи развитието на много сектори и отрасли като строителство, хранително-вкусова промишленост, транспорт, търговия и др. Туризмът е един световен феномен, част от който е и България, отбелязва изпълнителният директор на „Слънчев бряг хотел холдингс” АД Пейко Янков.

С открит поздравителен адрес той пожелава успехи на целия туристически бранш в България по повод на предстоящия Световен ден на туризма и благодари на екипа на „Слънчев бряг хотел холдингс” за проявения професионализъм и качества, с които са превърнали един труден туристически сезон в успешен. Въпреки негативните прогнози за сезона и спадът на руски туристи, хотелите на дружеството в Слънчев бряг бяха пълни през пиковите летни месеци с повече туристи от дестинации като Централна и Източна Европа, Румъния, Израел и др. „Туристическият сезон тази година бе поредното голямо изпитание за целия туристически бранш, не само в България”- обобщава Пейко Янков.

„Слънчев бряг хотел холдингс” АД работи с най-големите световни туроператорски фирми. Дружеството е водещо в разработването и прилагането по световни стандарти на услугата „ол инклузив” в Слънчев бряг.

Световният ден на туризма се отбелязва ежегодно на 27 септември от 35 години насам с решение на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН от 1980 г. Целта на този празник е да се фокусира вниманието на международната общественост към значимостта на туризма за развитието на социалната

 

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н    А Д Р Е С

 

Уважаеми колеги,

Уважаеми партньори,

Уважаеми медии,

27 септември е Световен ден на туризма. По този празничен повод бих искал да поздравя ръководството и целия екип на «Слънчев бряг хотел холдингс» АД, всички наши партньори и туристическата общност в Слънчев бряг и България. Пожелавам на всички здраве и много професионални успехи!

Туризмът не е просто визията на България пред Европа и света. Туризмът е моторът на българската икономика, който движи напред развитието на много други сектори и отрасли и създава работни места и квалифицирани специалисти, осигурява приходи и нови възможности за държавата.

Туристическият сезон тази година бе поредното голямо изпитание за целия туристически бранш, не само в България. Искам най-сърдечно да благодаря на целия екип на «Слънчев бряг хотел холдингс» за всеотдайната  работа, за високия професионализъм и проявените лични качества, благодарение на които превърнахме един труден туристически сезон в успешен.

Поздравявам с празника  всички бивши и настоящи туристически деятели, които са били и ще бъдат пример и за новите кадри в туризма!

Туризмът е един световен феномен, част от който е и България.

Честит празник!

 

                                                                               Пейко Янков

                                                                   Изпълнителен директор на

                                                          «Слънчев бряг хотел холдингс»АД

 

Print Friendly
FacebookСподели