НОВИ МЕДАЛИ ЗА НЕСЕБЪРСКИТЕ ТАНЦЬОРИ

| Източник: КСТ Несебър

Три сребърни медала от международния турнир в Монтана и един бронзов от  Белек Турция за състезателите на КСТ Несебър

 

Танцьорите от Клуб по спортни танци Несебър са финалисти на едно от най високите по ранг състезания в спортните танци, провело се на 21 и 22 март в Белек Турция. Бронзов медал и трето място спечели двойката на Станислав Иванов и Григория Николова при латино- американските и съвсем малко не им достигна  за да се изкачат на почетната стълбица при стандартните танци, където останаха четвърти.

Пето място на латина и шесто при стандартните танци спечелиха Дейвид Йовчев и Слава Данева. Изключителен успех и за двойката на Самуил Лечев и София Коларова при Младежите, класирали се съответно на 8- мо място-латина и 9-то –стандарт, чиито конкуренти бяха най-силните двойки в света.

В състезанието участваха представители на 36 страни от цял свят и бе открито от Президента на Международната федерация по спортни танци Карлос Фрайтаг.

Класирането на всички двойки от КСТ Несебър заслужава аплодисменти, заради конкуренцията със световните шампиони. Факт, който още веднъж показва, че КСТ-Несебър вече е от световна величина.  С неговите скромни състезатели и треньори вече трябва да се съобразяват много спортисти.

Доказателство за това са и трите сребърни медала от десетия международен турнир по спортни танци провел се по същото време в Монтана, където двойките на Антоан Лямов и Анна Мария Жечева се класираха втори в двете дисциплини и спечелиха два сребърни медала при Юноши младша възраст, а Филип Кершер и Кристияна Щерионова се изкачиха на второ място на почетната стълбица в клас 15B St.

Над180 елитни двойки от 11 държави се конкурираха  на дансинга  по майсторство в латино и стандартните танци. Те  бяха оценявани от международни съдии с най-висок лиценз, присъден от WDSF (Световната федерация по спортни танци).

Десето издание на Международния турнир по спортни танци Монтана Open 2015г., започна с Парад на знамената на общините от област Монтана. Специално място в церемонията бе отредено на кметовете, които ежегодно подкрепят и лично присъстват на  състезанието. Емоционалното начало на турнира продължи Държавна симфониета – Видин. Заедно с музикантите от крайдунавския град  се изяви младата певица Анелия Ангелова. Невероятните композиции на шампионите на Румъния за формации от клуб “Floris” придадоха още блясък на откриването на турнира.

Висока оценка за постиженията на състезателите естествено получиха и треньорите на клуба Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Мария Апостолова.

Турнирът бе истинско събитие за Северозападна България и за пореден път доказа добрата подготовка на състезателите от КСТ Несебър, оценявани от международни съдии.

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели