18 – ТА ГОДИШНА СРЕЩА НА СЪЮЗА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛЕСОВЪДИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В НЕСЕБЪР

    За втори път България ще бъде домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди, съобщават от ЕКОПАН. От  9 до 12 октомври 2014 г. за 18-ти път...
| Източник: ГЕОПАН

 

 

За втори път България ще бъде домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди, съобщават от ЕКОПАН.

От  9 до 12 октомври 2014 г. за 18-ти път Европейските лесовъди ще се съберат в гр. Несебър, за да отчетат своята дейност през изминалия период и да обсъдят предстоящите събития в областта на горското стопанство на европейско ниво. Изборът на България и Несебър е заслуга на Съюза на българските лесовъди, които за втори път през последните десетилетия приема традиционната европейска проява.  

Домакини на срещата са Съюзът на лесовъдите в България и Булпрофор. За организирането на събитието съдействие и подкрепа оказват Министерството на земеделието и храните и Югоизточното държавно предприятие – Сливен в тясно сътрудничество с Изпълнителна агенция по горите, РДГ – Бургас, Община Несебър, Опитна станция по дъбовите гори – Бургас и Дирекция на природен парк Странджа.

В програмата на годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди ще се проведе и семинар на тема „Устойчиво управление и стопанисване на горите при различни форми на собственост“. Лесовъди от Франция, Германия, Полша и други европейски страни ще споделят своя опит при управлението на горите в своите страни, а от българска страна ще бъде представен националния опит в устойчивото управление и стопанисване на държавните, общинските и частните гори.
Европейските гости ще имат възможност да се насладят на богатото културно и историческо наследство на Старинен Несебър и региона. Освен досега с хилядолетната история на древния Несебър, в рамките на срещата, един ден е посветен на запознаване със съществуващите дендрариуми, защитени територии, културни и природни забележителности в границите на Природния парк „Странджа”.

 

Print Friendly
FacebookСподели