140-ГОДИНИ ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ” с.Оризаре,община Несебър

| Източник: Яна Христова

 На 14-ти април т.г., в деня на патронния празник на ОУ „Георги С. Раковски” – село Оризаре, община Несебър, започна поредицата от празнични прояви по случай 140-годишнината на училището. Патронния празник, на който присъстваха всички ученици, учители и служители на училището, уважиха и много гости – представители на община Несебър, кмета на селото, директори на общински училища и детски градини, учители и възпитаници на училището от минали години, както и жители на селото.

Празничният ден започна в двора на училището с ритуали за освещаване на местата, на които предстои изграждане на паметник на патрона Георги С. Раковски и физкултурен салон. Паметникът ще бъде изграден изцяло със средства от дарения. Празникът продължи с тържествен концерт. Слово за патрона и историята на училището произнесе директорът госпожа Горанка Жекова. С уважение към професионализма и  всеотдайността, с която образоват и възпитават учениците, госпожа Жекова удостои с почетния знак на ОУ „Георги С. Раковски” всички учители. Почетен знак – с благодарност и признание, получи и поетът Пейо Пантелеев – автор на химна на училището.

 Поздравления към учениците и колектива на ОУ „Георги С. Раковски” – село Оризаре поднесоха  Яна Христова – от името на община Несебър, Ч. Стоянов – кмет на село Оризаре,  Тодорка Желязкова – директор на СОУ „Любен Каравелов” – Несебър, инж. Славчо Станелов – директор на ПГТ „Иван Вазов” -  Слънчев бряг,  Чубрина Стефанова  – директор на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Свети Влас,  Таня Петкова – директор на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Равда,  Мима Петрова – директор на Общински детски комплекс – Несебър и  Христина Касамаркова – директор на ЦДГ „Усмивка” – Гюльовца

 Концертът съчета по неповторим начин талант, красота и художествено разнообразие. Учениците от начален етап се представиха с песенен блок, а учениците от прогимназиален етап – с изпълнения на песни, стихове, мажоретен състав и впечатляваща постановка на „Милионерът” по Йордан Йовков в изпълнение на театралното студио по проект „Успех”. В рамките на честването на 140-годишнината, в училището предстоят празник на театралното студио, спортен празник с разнообразни състезания и училищен преглед на художественото творчество.

     Училището в село Оризаре води началото си от далечната 1873 година. Вече 14 десетилетия в него се съхраняват и развиват традициите на българското образование. Днес ОУ „Георги С. Раковски” – село Оризаре провежда своята дейност в модерни кабинети и с екип от педагози-професионалисти. Училището разполага с два компютърни кабинета, кабинет за езиково обучение, оборудвани в съответствие със съвременните изисквания кабинети по всички учебните предмети, химическа лаборатория, създадена по спечелен от училището проект по Програма ФАР и съвременен медицински кабинет.

Повече информация за историята на училището може да бъде намерена в сайта на институцията: www.ou-orizare.na4alobg.com .

 

 

Print Friendly
FacebookСподели