1 ноември-Ден на народните будители ще бъде отбелязан в Несебър

От Община Несебър са се погрижили  1 ноември-Денят на народните будители да бъде отбелязан за пръв път в залите на Демонстрационния център в новата част на града   Там от...
| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

От Община Несебър са се погрижили  1 ноември-Денят на народните будители да бъде отбелязан за пръв път в залите на Демонстрационния център в новата част на града

 

Там от 10 ч.на 1 ноември се открива на изложба-базар на книги на издателство „Труд” като за времето до 3 ноември всеки желаещ може да си закупи книги с отстъпка от 20 %.Пак там от  10,30 ч. е презентацията на Бургаския свободен университет с участието на доц.д-р Камен Сейменлийски,д-р Юлия Йоргова и студентите: Васил Иванов, Кристина Рашкова, Ельдар Заеров,Теодора Ялъмова и Евгений Долганов.

А от 11,15 ч. започва среща-разговор с писателя Николай Фенерски,автор е на сборника разкази „Апокалипсисът е дело лично“ (2009) и на романа в разкази „Не казвай на майка си“ (2012).През 2000 г. авторът печели награда в конкурс за къс разказ на в. „Артфорум“, през 2009 „Пегас” за литература на Община Бургас, през 2010 награда в конкурса за дебют „Южна Пролет“ и наградата „Рашко Сугарев“ за разказа „Жената, която правеше торти“. През 2012 втората му книга е номинирана за наградата на Хеликон и получава литературната награда на Община Бургас.

За 12 ч. е обявено награждаването от кмета Николай Димитров на ръководителите на самодейните състави от община Несебър,спечелили призови места във фестивалите „Балкан фолк 2013” и „Еврофолк 2013”,състояли се във Велико Търново.


 

Print Friendly
FacebookСподели