Шефът на Слънчев бряг АД: Палежът е дело на конкуренцията! Изгорелите магазини имат застраховка

| Източник: flagman.bg
 

 

Според Златко Димитров няма нови моменти в политиката на дружеството, които биха били повод за недоволство от страна на собствениците. За трето поредно лято АД-то отдава под наем сглобяеми търговски обекти, разположени по най-оживените улици в комплекса
 
05 Март 2013, Вторник

Автор: Женя АТАНАСОВА

За трето поредно лято АД-то отдава под наем сглобяеми търговски обекти, разположени по най- оживените улици в комплекса

Два дена преди обичайната среща за предстоящия летен сезон между „Слънчев бряг” АД и Съюза на собствениците бе извършен палеж на търговски обекти на курортното дружество, поставени срещу административната му сграда. Както Флагман вече писа сглобяемите магазини, които са на стойност около 12 хиляди лева, бяха изпепелени от неизвестни извършители рано сутринта, около 5.15 часа.

От полицията разследват версията за умишлен палеж.

„Не мога да коментирам какви са причините за палежа, но предполагам, че е дело на конкуренцията. Това е чисто криминално деяние. Обектите имат застраховка, коментира пред Флагман.БГ изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров.

Според него няма нови моменти в политиката на дружеството, които биха били повод за недоволство от страна на собствениците. За трето поредно лято АД-то отдава под наем сглобяеми търговски обекти, разположени по най-оживените улици в комплекса. По Северната крайбрежна алея сергиите са 30 на брой, толкова са и по Южната. На Централната има разположени 20 сергии и 5 магазина, два от които снощи изгоряха напълно. Цената на единия търговски обект е около 6000 лева.

Приходите от наеми са основно перо за акумулирането на средства за поддръжката на инфраструктурата и охраната в най-големия ни курорт. Тази година според план-сметката на дружеството са необходими 1 100 000 лева за облагородяването на зелените площи, заплащането на командированите полицаи през сезона, видео наблюдението и други дейности.

Именно тези разчети ще бъдат показани на собствениците на хотели на 7 март на ежегодната предсезонна среща. Тогава хотелиерите могат да дадат своите предложения.

Print Friendly
FacebookСподели