Четирима напуснаха „Атака”

  Агенция „Фокус“ Четирима депутати напускат Парламентарната група на „Атака“. Това са Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров, съобщи в началото на пленарното заседание председателят на парламента...
| Източник:

 

Агенция „Фокус“
Четирима депутати напускат Парламентарната група на „Атака“. Това са Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров, съобщи в началото на пленарното заседание председателят на парламента Цецка Цачева. С напускането на четиримата народни представители, Парламентарната група на „Атака“ в 41-вото Народно събрание остава с десет депутати, сочи справка в сайта на Народното събрание. Десет депутати е минимумът за съществуването на парламентарна група. Целостта на парламентарната група се определя от морала на депутатите. Ако имат морал, те ще стоят в ПГ на „Атака”, ако нямат – няма да стоят. Аз не мога да инжектирам морал. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров на пресконференция след Националния сбор на партията в отговор на въпрос дали ще се запази целостта на ПГ на „Атака”. 

Агенция „Фокус”
Волен Сидеров: Валентин Николов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Цвета Георгиева, Калина Крумова са заявили членство в ГЕРБ 

ГЕРБ се вписа в мафиотските партии, които ограбиха България. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров на пресконференция след Националния сбор на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Който критикува и е опозиция, бива подлаган на удари и на репресии. Първите шест депутати, които напуснаха, вече се обявиха за „гербери” по сърце и душа. Ще ги назова по име. Това са Валентин Николов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Цвета Георгиева и Калина Крумова, които са заявили с декларация членството си в ГЕРБ – каза той.
Целта на Борисов и Цветанов е да откраднат нашите пари, за да не можем да си вършим дейността и за да бъдем с вързани ръце. Това е причината, за да бъдат купувани депутати, защото това е покупка на депутати. Борисов разкри маската си на действащ задкулисно политик – лъжец, измамник и демагог и от тук нататък опозиционната линия на „Атака” ще бъде категорична и последователна – посочи Сидеров.
Нито ще ме уплашат с мутренски методи, нито ще ме спрат, орязвайки субсидията, защото аз 2005 г. влязох в парламента без държавна субсидия и години наред поддържах партийната дейност без държавна субсидия. Няма никаква разлика между ГЕРБ, БСП, ДПС и всички тези, които управляваха България – добави лидерът на „Атака”.
Красимира ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
Волен Сидеров: Ако депутатите имат морал, те ще стоят в ПГ на „Атака”, ако нямат – няма да стоят

Целостта на парламентарната група се определя от морала на депутатите. Ако имат морал, те ще стоят в ПГ на „Атака”, ако нямат – няма да стоят. Аз не мога да инжектирам морал. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров на пресконференция след Националния сбор на партията в отговор на въпрос дали ще се запази целостта на ПГ на „Атака”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. 50 хиляди лева режат от нашата субсидия на месец – разделено на три, това означава, че ГЕРБ са готови да дадат на отцепниците по 17 хиляди лева на човек на месец. Вероятно са готови да им дават и други бонуси – отговори Сидеров на въпроса, колко струва един депутат на „Атака”. Той посочи, че депутатите са направили политическа кариера на гърба на партия „Атака”.
Моето условие да подкрепям правителството беше да се спазва политика, която е в подкрепа на националния интерес, но правителството поддържа колониалната си политика – каза Сидеров.
Ние се опитвахме да прокарваме нашата политика. ГЕРБ не ни отказваше директно, казвайки – не, няма да ви приемем нещата. Те доказаха, че са лъжци. От февруари месец бавят промените, които бяхме предложили в Закона за политическите партии, въпреки че водихме многобройни разговори – каза Сидеров. Той посочи, че е имало директни заплахи – хора от ПП „Атака” да не са кандидати за кмет или за общински съветници.
Сидеров посочи, че конгресът е преминал изключително конструктивно и делово. Всички делегати завиха подкрепа на ръководството на партията и на лидера – в мое лице. „Контролният сбор, което е контролното тяло на партията, е с изцяло подменен състав и включва Адриан Асенов – председател на Контролния сбор, Димитър Димов и Гален Монев са членове на новия Контролен сбор.
Красимира ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
Волен Сидеров за напусналите: Тези хора са купени

Тези хора са купени. Издръжливостта на купуване на депутатите е много ниска. Те ще получават по 17 хил. лв. на месец и те не са успели да устоят на този подкуп. При положение, че някои от тях като Тетимов и Карбов се кълняха, че няма да напуснат никога „Атака”. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров на пресконференция след Националния сбор на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Когато РЗС се обяви за опозиционна – техните депутати бяха купени по същия начин. ГЕРБ и Бойко Борисов управлява по мутренски начин България – посочи Сидеров.
Шест човека са напуснали партията до сега. Те са крадци на партийната субсидия на „Атака”, а Цветан Цветанов е направил писмо, с което иска да прехвърли 238 хил. лв. от последния транш на субсидията на „Атака” в касата на ГЕРБ. До парите на „Атака” ли стигнахте? Този жест показва каква е коректността и начинът за разбиране на демокрацията от ГЕРБ – каза той.
Бойко Борисов и Цветан Цветанов лично мен ме лъжеха месеци наред, че никога няма да приемат отцепниците и субсидията на „Атака”. Те направиха обратното – приеха тези шестима, сега ще приемат и тези четирима – посочи Сидеров. Според него, сега партия „Атака” няма да може да издържа вестник „Атака” и телевизия „Алфа” и структурите на партията. 185 клуба се поддържат от партийната субсидия – каза Сидеров.
Красимира ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
Петият национален сбор на ПП „Атака“ премина при ограничено присъствие на медии

Приключи Петият национален сбор на партия „Атака”. Имаме попълване на състава на Централния сбор от депутата Явор Нотев и журналиста Магдалена Ташева. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров на пресконференция след Националния сбор на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Сидеров посочи, че Контролният сбор е с изцяло подменен състав и включва Адриан Асенов и Димитър Димов. Димитър Стоянов е освободен от членство в ръководството на партия „Атака” и не е присъствал на сбора, освободен е и Илиян Илиев, който е подал оставка. Националният сбор е гласувал Деница Гаджева да остане в партията, въпреки че е подала оставка.
Да отразяват Националния сбор на партия „Атака”, който започна днес в 13.00 часа, бяха допуснати само няколко медии – трите национални медии, Канал 3 и телевизия „Алфа”.
Красимира ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
„Атака“ ще даде пресконференция

От 16:00 часа в Централата на ПП „Атака“ ще се проведе пресконференция. Темата е Пети национален сбор на партия „Атака“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Агенция „Фокус”
Десислав Чуколов: Сигналът за бомба е провокация от хора, които не искат да се проведе конгресът на партия „Атака“

Сигналът за бомба е провокация от хора, които не искат да се проведе конгресът на партия „Атака”. Това каза пред журналисти депутатът от „Атака” и зам.-председател на партията Десислав Чуколов в отговор на въпрос за сигнала за взривно устройство в централата на ПП „Атака“, подаден по-рано днес, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Уверявам ви, че конгресът ще бъде проведен. Не могат да ме уплашат нито с една бомба, нито с репресиите на Борисов и Цветанов, които са крадци на депутати. Те не искат да съществува партия „Атака”, каза Чуколов.
В района на централата на партия „Атака” има засилено полицейско присъствие. Днес ще се проведе Националният сбор на партията.
Красимира ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
Проверката не е открила взривно устройство в централата на „Атака“

Приключи проверката на СДВР и специализираните екипи по сигнала за взривно устройство в централата на ПП „Атака“, съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на МВР. Проверката не е открила нищо. Възстановено е движението по столичната ул. „Врабча“, която беше отцепена в района на централата. Засиленото полицейско присъствие вече е вдигнато, предаде репортер на Агенция „Фокус“. От този час се очаква да започне Националният сбор на ПП „Атака“.

Агенция „Фокус”
Премиерът Бойко Борисов за „Атака“: Отдавна не се интересувам от тази партия

Всяка партия да си гледа своите вътрешни правила и действия, това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос – как ще коментира последните събития в партия „Атака”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Отдавна не се интересувам от тази партия. Не ги следя. Хайде да не им давам оценка”, каза Борисов. Борисов каза, че всеки трябва да си гледа партията и не се интересува от случващото се в „Атака”. Във връзка с напусналите днес четирима депутати, Борисов каза: „Нито ги познавам тези депутати, нито ме интересуват. Те не са ни нужни”. За субсидията, която независими депутати са прехвърлили към ГЕРБ, Борисов отново каза, че тя не им е нужна.
Яна НЕЦОВА

Агенция „Фокус”
След проверката на СДОТО, организаторите могат да продължат събитието си или сградата на „Атака“ да се затвори за 24 часа

Екип на СДОТО ще извърши проверка на подадения сигнал за поставено взривно устройство в централата на ПП „Атака”, това съобщи за Агенция “Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. За 13.00 часа днес е насрочен Национален сбор на ПП „Атака” в централата на партията. „Има сигнал за поставено взривно устройство, колегите от Районното управление са там, ще пристигне екип на СДОТО, за да извърши необходимата проверка за подадения сигнал. Зависи вече и какво ще преценят самите организатори в централата. Има възможност, след като се извърши проверката, който отговаря там за мероприятието, да даде съгласие да продължат и тогава могат да продължат. Иначе сградата се затваря за 24 часа”, каза старши комисар Валери Йорданов.

Агенция „Фокус”
Полицията проверява сигнал за взривно устройство в централата на „Атака“

Полицията проверява сигнал за поставено взривно устройство в централата на ПП „Атака“, това съобщи за Агенция „Фокус“ старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Очаква се на място да пристигне екип на СДОТО, районът около сградата на партията на ул. „Врабча“ е отцепен, има засилено полицейско присъствие.
От 13.00 часа днес е насрочен Национален сбор на партия „Атака“ в централата на партията на столичната ул. „Врабча“.

Агенция „Фокус”
София: Затворена за движение е част от столичната улица „Врабча“ и има засилено полицейско присъствие

Затворена за движение е столичната улица „Врабча” между бул. „Раковски” и ул. „Париж”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Има засилено полицейско присъствие, като не е ясна причината за това.

Агенция „Фокус”
Павел Шопов: Обяснението ще го дадем по-късно, трябва да се запознаем със ситуацията, от вас разбираме

Зам.-председателят на ПГ на „Атака” Павел Шопов заяви пред журналисти в парламента, че са научили от медиите за напускането на още четирима народни представители, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Запитан – дали за тях е притеснително напускането на още четирима техни колеги от „Атака”, Шопов заяви: „Разбира се, че е притеснително. Обяснението ще го дадем по-късно. Трябва да се запознаем със ситуацията. От вас разбираме“.
По думите на Шопов – от ПГ на „Атака” са нямали представа за напускането на колегите им.
Ако искате от нас да измерим човешката алчност – тя не може да бъде измерена и всичко останало, и аз не мога да я измеря и всичко очаквам. Разбирате за какво става дума, посочи колегата му от „Атака” Станислав Станилов.
Радостина ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
Независимият депутат Огнян Пейчев: „Атака” си отива от политическия живот

С действията, които до момента извърши лидерът на тази партия, Волен Сидеров категорично мога да твърдя, че „Атака” си отива от политическия живот. Хората, които изповядват национализма, виждаме, че вече припознават други политически субекти. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента независимият депутат Огнян Пейчев, един от пъвите напуснали партия „Атака“, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На въпрос – разпада ли се парламентарната група на „Атака”, Огнян Пейчев посочи: „Не искам да врачувам, но предполагам, че и това ще се случи“.
„Моето обяснение е, че, когато някой иска да живее в робовладелски строй, тоест да държи хората в подчинение с документи – резултатът е ясен и категоричен. Дълго говорихме за договорите за поръчителство, подписани от голямата част депутати от „Атака”, които и в момента продължават да се разследват от прокуратурата. Вече и други народни представители очевидно намериха смелост и достойнство, за да реагират. Всички от първоначалната група на „Атака” в този парламент, са подписали такива договори за поръчителство, с изключение на Явор Нотев и Десислав Чуколов”, каза Пейчев.
Според него – лидерът на „Атака” Волен Сидеров държи депутатите от „Атака” в политическо подчинение чрез тези договори.
Запитан дали на днешния Национален сбор е възможно да бъде поискана оставката на лидера на „Атака” Волен Сидеров, Пейчев посочи: „Не съм бил политическо лице в партията. Бях от гражданската квота. Въздържам се да коментирам тези неща. Не съм навътре да коментирам проблемите в самата политическа партия. Това е въпрос на устава и на неща, с които не съм запознат, и не искам да ги коментирам. Какво ще се случи – трябва да говорите с някой от партийните лидери или членовете на парламентарната група“.
На въпрос – дали трябва Волен Сидеров да освободи лидерския пост, Огнян Пейчев заяви: След тези избори, които бяха категорични, и след като и останалите членове му поискаха сметка за тези резултати, предполагам, че е нормално.
Радостина ГЕОРГИЕВА

Агенция „Фокус”
Парламентарната група на „Атака“ – на ръба на съществуването (ОБЗОР)

Партия „Атака” остана с десет народни представители – минимума за съществуване на група в парламента. В деня на Националния сбор на партията, решението си да напуснат групата на Волен Сидеров обявиха Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров. Заявлението за напускане беше прочетено от парламентарната трибуна от председателя на парламента и не стана ясно какви са мотивите.
Преди това ПГ на „Атака” напуснаха Валентин Иванов, Калина Крумова, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Тодор Великов, Цвета Георгиева.
Групата на независимите народни представители достигна 24 депутати.
Преди около месец избухна скандал с доведения син на Волен Сидеров – евродепутата Димитър Стоянов, който поиска оставката на лидера на партията заради лошото представяне на изборите и сътрудничеството с ДПС и БСП в оспорването на изборните резултати. Въпросът за оставката и отговорността беше отложен до Националния сбор на партията. При гласуването на първо четене на бюджета, депутатът Цвета Георгиева единствена от „Атака” подкрепи бюджета и обяви напускането си на групата на Волен Сидеров. На 20 ноември евродепутатът Димитър Стоянов бе изключен от ПП „Атака”. На 21 ноември Деница Гаджева подаде оставка от ръководството на „Атака” заради скандалите около личния живот на Волен Сидеров. На 25 ноември Калина Крумова напусна Парламентарната група на „Атака”.

Агенция „Фокус”
За днес е насрочен редовният Национален сбор на ПП „Атака“

За днес е насрочен редовният Национален сбор на ПП „Атака“. С решение от 16 ноември 2011 г. Централният сбор на политическа партия „Атака“, на основание чл.14 от устава на партията, свиква по собствена инициатива редовен Национален сбор, който ще се проведе на 21.12.2011 г. от 13:00 ч. в гр.София, ул.“Врабча“ 1, ет.4, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на партията. В началото на днешното пленарно заседание стана ясно, че четирима депутати напускат „Атака“ и по този начин Волен Сидеров остана с десет народни представители, което е минимумът, необходим за съществуването на Парламентарна група.

Агенция „Фокус”
ПГ на „Атака“ остана с десет депутати

С напускането на четирима народни представители, Парламентарната група на „Атака“ в 41-вото Народно събрание остава с десет депутати, сочи справка в сайта на Народното събрание. Десет депутати е минимумът за съществуването на парламентарна група.

Агенция „Фокус”
Четирима депутати напускат Парламентарната група на „Атака“

Четирима депутати напускат Парламентарната група на „Атака“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Това са Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров, съобщи в началото на пленарното заседание председателят на парламента Цецка Цачева.

Радостина ГЕОРГИЕВА

Print Friendly
FacebookСподели