Четат на Цветанов в НС „Бай Ганьо прави избори“

Диляна Панайотова Май не сме наясно къде сме се събрали. До този извод стигнал червеният депутат Кирил Добрев, слушайки дебатите по вота досега. ГЕРБ дойде на власт преди 2 години...
| Източник: news.bg

Диляна Панайотова

Май не сме наясно къде сме се събрали. До този извод стигнал червеният депутат Кирил Добрев, слушайки дебатите по вота досега.

ГЕРБ дойде на власт преди 2 години с обещанието за силна ръка и морал в политиката, подчерта социалистът. Думите, както и политиката, се оказаха менте, смята Добрев.

Силната ръка се превърна в разчистване на лични и политически сметки, а моралът се сведе до пазаруване на лични апартаменти, консултантски хонорари, телефони, коли на аванта.

Добрев посочи, че министърът на вътрешните работи разделил престъпността на сериозна и несериозна. Кирил Добрев препоръча на Цветан Цветанов да отиде в кое да е българско село, защото няма къща на български гражданин, която да не е обрана. Идете и им кажете, че вашата полиция ги пази, заяви той.

Според него истината е, че има ръст на битовата престъпност и спад в разкриваемостта. Добрев се спря в изказването си и на икономическата престъпност. Контрабандата скочила 4 пъти, по думите му. Всеки ден на територията на България според Добрев се продават по 2 тира с контрабандни цигари.

„И сега за любимата ви тема – голямата, сериозната престъпност, която започва и свършва с Алексей Петров. Къде са Къро, Таки, Маргините, Маджо, Пашата. Последният май си е купил Кремиковци, доколкото разбрах„, коментира още депутатът от БСП.

Той припомни начина, по който е арестуван Борислав Гуцанов, шеф на БСП-Варна, както и ексвоенният министър Николай Цонев - като престъпник, който обаче спечелил всички дела срещу него.

Г-н Цветанов защо вкарвате системата на МВР във ваши лични битки, попита Кирил Добрев. МВР го е имало преди вас, сигурен съм, че ще съществува и след вас, категоричен е червеният депутат.

Той обясни на вътрешния министър, че бюджетът на МВР е 1 милиард лева, а служителите на МВР са малко над 50 000. Знаете ли колко струва смяната на маслото на една оперативна кола, продължи той, 132 лева, отговори си той. Тази информация той имал от служители на реда, които събирали пари да сменят маслото на служебната си кола. Това е подигравка с вашите служители.

Хората са отвратени и демотиривани, изтъкна социалистът. Гръбнакът на МВР не ви уважава, обърна се той към министър Цветанов и допълни: „Всички в системата мечтаят да са като вас и да си купят 6 апартамента.“

Като стана дума за апартаменти, какво стана с тъста, разбрах, че сте поверили проверката на Роман Василев, браво, подчерта Кирил Добрев. Той припомни, че Василев е награден от МВР с пистолет за укрепване на правовата държава. Е, това не е държава, категоричен е червеният депутат.

Той критикува силовият минситър, че превърнал МВР в предизборен щаб на ГЕРБ. Г-н министър, ако нямате власт, няма охрана, няма антуражи, няма апартамент, изтъкна Добрев.

В края на изказването си той прочете цитат на Алеко Константинов от „Бай Ганьо прави избори“.

Изборите са свободни г-жо Фидосова, полицията няма да се меси, посочи от трибуната Добрев, провокиран от реплика на Фидосова.

Ти господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи, когото щеш да избера. Едно магаре ми тури и него ще избера, майка му стара. Само ми дай околийския с жандармите и 1000 -2000 лева“.

 

Print Friendly
FacebookСподели