Червените притискат кабинета заради снега

Ще действаме така, все едно ще има предсрочни избори, закани се Станишев vsekiden.com Червените се готвят да атакуват кабинета с парламентарни питания заради снежната блокада и закъсалите хора по пътищата....
| Източник: Vsekiden.com

Ще действаме така, все едно ще има предсрочни избори, закани се Станишев

vsekiden.com

Червените се готвят да атакуват кабинета с парламентарни питания заради снежната блокада и закъсалите хора по пътищата. За това се закани лидерът на БСП Сергей Станишев. Всяка година при това управление, което обяви, че ще лови снежинките във въздуха, възникват проблеми, коментира той пред „Фокус”.

„Няма защо да се изненадваме от такива ситуации и че за пореден път не са подготвени. „Гражданска защита” действа изключително бавно, защото тя беше принизена в структурите на министерството под ръководството на г-н Цветанов. По-рано имаше Министерство на извънредните ситуации, създадена беше много добра инфраструктура, а хората от „Гражданска защита” бяха оборудвани с цялата необходима техника. Това даваше самочувствие и много по-добра ефективност в работата на „Гражданска защита” като структура. Сега те са „някъде” в МВР, необичаните деца на Цветанов, и това, естествено, оказва своето въздействие върху тяхната дейност. По отношение на пътната мрежа, те за пореден път показват недобра организация, още повече, че снегът, който падна, не беше особено голям”, смята Сергей Станишев.

БСП трябва да действа като политическа сила все едно, че ще има предсрочни избори, заяви още той. Не може да се изключва този вариант, именно изхождайки от сметките на управляващите, смята соцлидерът. Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има никакви предсрочни избори докато не бъдат построени магистралите. Той каза, че е сигурен в това, че правителството му ще изкара пълния си мандат до 2013-та година, въпреки прогнозите на опозицията и политолози, че България е изправена пред предсрочен вот.

По думите на Станишев предсрочни избори са възможни по две причини – или управляващите да ги предизвикат, или да има такова гражданско недоволство, което да ги принуди. По-вероятен е първият вариант, смята той.

„Аз не се съмнявам, че и г-н Борисов, и управляващите до края на мандата ще имат да изконсумират не малко пасиви от тяхната политика. На думите на г-н Борисов нямам особено доверие, защото е показал нееднократно, че когато му изнася, може да си завърти позицията на 180 градуса”, каза Станишев. „Всички видяхме какви президентски и местни избори имаше – скандални, опорочени, с безпрецедентно по мащаби купуване на гласове. Така че – могат да разчитат именно по този начин да си набавят бонус, за да управляват безпроблемно и да мъчат българския народ с управление на ГЕРБ”, каза той.

Print Friendly
FacebookСподели