ЦЕННО ИЗДАНИЕ ЗА ПРИМОРСКО И РЕЗЕРВАТ РОПОТАМО

| Източник:

 

 

През 2012 година се навършват 20 години от възстановяването на Резерват „Ропотамо“, забележителна защитена територия по южното Черноморско крайбрежие. За отбелязването на годишнината, Община Приморско, Приморско клуб ЕАД (ММЦ) и Международния търговски и културен център  Геопан ще издадат Туристическа карта на Община Приморско в М 1: 100 000, и за първи път – детайлна карта на резервата в М 1: 20 000. Двете карти съставят богато илюстрирана дипляна за цялостното природно и културно-историческо богатство на общината и региона. За осъществяването на проекта са привлечени едни от добрите български картографи – КартПроект, Троян. Научен консултант на изданието е проф.дин Иван Карайотов. Графичният дизайн е на Амко – Бургас.

Изданието ще бъде представено на нашата общественост през месец юли. То ще насърчи развитието на екологичния, културния, научния и образователния туризъм в региона, както и съхранението на изключителното богатство на Резерват Ропотамо. 

            Издаването на съвременна карта на Приморска Странджа и нейното крайбрежие, съчетана с първата детайлна карта на Природния и историческия комплекс Ропотамо, е само начална стъпка в новата стратегия на Община Приморско за културния и екологичния туризъм.  

 

Print Friendly
FacebookСподели