Футбол:„НЕСЕБЪР” Е ЕДНОЛИЧЕН ЛИДЕР И СЛЕД ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

 

Отборът на „Несебър” записа четвърти пореден успех в Югоизточната „В” група и продължава да оглавява временното класиране.                                                                                                

Пред около 250 зрители,сред които бяха кметът Николай Димитров, селекционерът на националния отбор до 19 години Светослав Тодоров и Пламен Михов-директор на направление Детско юношески футбол в БФС, „Несебър” победи и „Черноморец”-Бургас.Очакванията за лесна победа обаче не се оправдаха.

Макар че още след първия съдийски сигнал отборът на „Несебър” наложи териториално и игрово превъзходство гостите от Бургас се защитаваха без видима паника.Пред тяхната врата се създадоха половин дузина голови положения,които бяха пропиляни най-вече от Ангелов и Грозев в малкото наказателно поле.От средна дистанция вратата бе обстрелвана от Костов.Вратарят на „Черноморец” Славов отразяваше всички удари като в един момент това стори и на напречната греда.

И така до 37 мин. когато след пас на Цонков топката достигна до Грозев,който от непосредствена близост я прати зад голлинията за 1:0.

Втората част на мача продължи също под диктовката на домакините,но и с фрапантните пропуски за гол.От това се възползваха бургазлии.При една от редките им контраатаки  Дамянов „слаломира” почти през всички защитници на „Несебър”и изравни резултата в 60 мин.

След гола домакините установиха тотален натиск към вратата на Славов,но той акробатично успяваше да отрази всички удари.Все пак пропусна един в 89 мин.,когато Пюскюлю покачи на 2:1.

Съдийството на мача бе такова,че на моменти реакциите на треньора на гостите Еролин Кючуков граничеха с хулиганство,което може да се квалифицира като едро.

След четвъртия  кръг «Несебър» оглавява еднолично временното класиране в Югоизточната «В» група» с 12 т. и голова разлика 12:3,а Трайчо Грозев е пръв сред голмайсторите с 5 гола.

В следващия 5 кръг на 5 септември от 17 ч. «Несебър» гостува на «Димитровград».

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly
FacebookСподели