Футбол:“Несебър” тресна “Светкавица” с гол на Николов още в 5-тата минута

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

“Несебър” тресна “Светкавица” с гол на Николов още в 5-тата минута и  зае пето място в крайното класиране на Източната “Б” група.Треньорският щаб преминава в “Нефтохимик 1986”.

 Емил Николов вкара с неотразим удар още в 5-тата мин. и това се оказа достатъчно за победата на “Несебър” над гостуващия отбор от Търговище.В мача от последния кръг,който бе само за престиж,ст.треньорът Стойчев беше заложил отново на експериментален състав,но интуицията му и този път не го подведе.

    С една напълно подмладена отборна формация домакините показаха добър за окото футбол в мача от последния кръг,изгледан от новия старши треньор на “Черноморец”-Бургас Димитър Димитров и експрезидента на “Нефтохимик” Христо Порточанов.  

    Домакините можеха да завършат сезона и с по-изразителен резултат,ако Златев, Иванов,Балджиийски,Колев,Костов и Грозев бяха реализирали създадените голови положения .Гостите,които се точеха да играят бараж за влизане в групата на майсторите /преди предпоследния кръг/,бяха напълно надиграни.Те създадоха само едно положение за гол,плод на случайност,при което удар с глава на капитана им Дамянов “облиза” напречната греда.

    В крайното класиране на Източната “Б” група отборът на “Несебър” се нареди на 5-тото място с 32 т.Първенец е “Лудогорец”-Разград с 44 т.,който влиза в “А”група,а “Черноморец”-Поморие,останал втори,ще играе на бараж с втория от Западната “Б” група “Спортист”-Своге.

     Независимо от формата на първенството в двете “Б” групи за следващия сезон,вече е известно,че сегашният треньорски щаб на “Несебър” преминава почти изцяло /Димитър Стойчев,Веселин Шулев,Ангел Стойков,без Стоян Филипов/ заедно с ветерана Костадин Джамбазов в “Нефтохимик 1986”-Бургас.Изтичат и договорите на повечето футболисти,така че на практика на ОбФК”Несебър”предстои изграждането на нов отбор.

                                                                                             

Print Friendly
FacebookСподели