Финалистите в Ариана Аматьорска Лига се готвят за финалния турнир и мач срещу шампиона Литекс

| Източник:

Най-перспективният непрофесионален футболист на турнира ще изкара пробен период в лагера на шампионите от Ловеч

 

С последния съдийски сигнал в неделя в Шумен завърши регионалната поредица от срещи в  рамките на непрофесионалното футболно първенство Ариана Аматьорска Лига. Девет български града излъчиха своите шампиони и финалисти в периода май-август 2011 г. 16-те отбора-финалисти се изправят тази седмица във Варна в решителната финална надпревара за определяне на тазгодишния голям шампион на Ариана и мач срещу професионалния шампион на страната за сезон 2010/2011 – Литекс Ловеч.

Отборите „Силвър Клуб“ и „Русокастро“ ще защитават честта на Бургас в предстоящия финален турнир. Двата тима отиват във Варна с надеждата за краен успех в турнира и мач срещу шампиона Литекс. Тимовете на „Ел Галактикос” и „Траките” (Стара Загора), „Даковците” (Плевен), „Рай-Комерс” и „Милениум” (Пловдив), „Клетката“ и „Телеграф“ (София), „Бенефис 2011″ и „Пирин 2003″ (Благоевград), „Дунав 2010″ и „Питонго“ (Русе), „Пикадили“ и „Ъндър дъ Гън“ (Варна), както и „Трите мечки” (Шумен) са останалите претенденти за титлата на Ариана през 2011 г. В изключителната конкуренция на общо 1388 аматьорски отбора от цяла България, 16-те извоюваха заслужено своето място на финалния турнир, след като бяха най-добри в регионалните кръгове. В техните състави личат имена на добре познати бивши професионални футболисти от историята на българския футбол, което доказва високото ниво на турнира. Емблематичният за Бургас футболист Малин Орачев участва в редиците на „Силвър Клуб”, докато дългогодишният бранител на „Левски” Гошо Гинчев води момчетата от „Ел Галактикос“. В пловдивския „Рай-Комерс’ се състезава бившата звезда на „Ботев” Анастас Петров, а колоритният нападател Георги Богданов-Животното оглавява атаката на „Телеграф”.

В предварителния кръг от надпреварата Ариана Аматьорска Лига в Бургас, „Силвър Клуб” с Малин Орачев победи на финала „Русокастро” с 5:4 след

изпълнения на дузпи и равностойно 2:2 в редовното време.

Шампионите записаха на своята сметка в турнира общо 8 победи

с голова разлика 38:18, докато опонентът им постигна 6 победи,

1 равен мач и 1 загуба с внушителен голов резултат 50:22.

 

 

През тази година наблюдаваме много изравнени сили между

аматьорските отбори в турнира и което е по-важно, игра на високо ниво,

типична за професионалните футболни групи в България. Очакваме

интригуващ финал с участието на Литекс и каним

 всички фенове на Ариана и футбола да се присъединят към Ариана Аматьорска Лига във Варна”, призовават организаторите.

 

Освен уникалната награда – футболен мач срещу Литекс, Ариана отправя и друго предизвикателство към футболистите аматьори. Един състезател от всички участници на финала във Варна на възраст до 25 години, може да стане част от професионалистите. На базата на специфични спортно-технически показатели и с тристранно гласуване на представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и Литекс, Ариана ще излъчи най-изявения футболист на турнира за тази година. Талантът ще изкара няколкодневен пробен период в лагера на Литекс и ще има шанса да стане част от професионалната селекция на Любо Пенев. Двама състезатели от селекциите на двата бургаски отбора са сред номинираните футболисти за „талант на турнира”. Петър Гунчев ще представя „Силвър Клуб”, а Момчил Стамболски е младата надежда на „Русокастро” за отличието в турнира.

Заключителният турнир Ариана Аматьорска Лига започва на 2 септември в 16.00 часа на мобилния стадион „Ариана Арена”, на пл. „Независимост” в морската столица. Финалистите ще играят в групова фаза, четвъртфинали, полуфинали и финал. На 4 септември от 16.40 часа започва финалът на турнира, а българската спортна общественост ще наблюдава съревнованието между най-добрия аматьорски отбор на България и най-добрия професионален тим в неделя от 20.00 ч. Преди това обаче, Ариана ще предава на живо от своя стадион „Ариана Арена” на специални екрани квалификационния мач за Евро 2012 между България и Англия. Най-продаваната бира кани всички фенове на футбола да подкрепят българския национален отбор в петък в центъра на Варна в компанията на приятели и леденостудена бира.

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за Ариана Аматьорска Лига и предстоящия финал във Варна, футболните фенове могат да следят обновения сайт: www.ariana.bg, както и фен страницата на марката във facebook.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели