УЧИЛИЩЕТО В СВЕТИ ВЛАС – ПЪРВО В ОБЩИНАТА ПО РЕЗУЛТАТИ ОТ НАЦИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ

| Източник: Пресцентър община Несебър

Училището в град Свети Влас – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, е с най-добри резултати от националното външно оценяване през тази година от всички училища в община Несебър. От общо 103 образователни институции в област Бургас, то е на 31-о място, веднага след него – на 32-о място, е едноименното училище в град Обзор, а на 36-о – СОУ „Любен Каравелов” в Несебър.

За пътя до този завиден резултат разказва директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Св. Влас, Чубрина Стефанова – наградена по случай 24-и май от община Несебър за висок професионализъм, управленска компетентност и новаторски дух в работата: „Зад този успех стои преди всичко много труд и високият професионализъм на колегите, както и силната мотивация на ученици и учители, която е една от основните ценности на нашето училище.

За нас превръщането на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в място, където учениците да се чувстват щастливи, е една от най-важните цели.” Наскоро училището в Свети Влас обогати модерната си съвременна визия с още една придобивка – „5 СТАИ” – многофункционално иновативно училищно пространство от нов тип, което съвместява класна стая, стая за игри, стая за танци и музикална стая.
Всеки кът е обособен чрез специално разработени графики и типографии, които вдъхновяват учениците, а петият елемент – огледална стена, превръща „5 СТАИ” в магично и алогично пространство. След успешната реализация на този иновативен проект, в ход е следващият – за оформяне на многофункционално училищно пространство на открито, в двора на училището, което да съчетава класна стая, място за игри и отдих.

 

Print Friendly
FacebookСподели