УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОРИЗАРЕ СА ПОБЕДИТЕЛИ

| Източник: Яна Христова

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОРИЗАРЕ СА ПОБЕДИТЕЛИ В ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”

 

На 13-ти март т. г. (петък), в Общински детски комплекс – Несебър, се проведе общинският кръг на Националната викторина „Да запазим децата на пътя”. Викторината е част от Националната кампания за осигуряване безопасността на движението на децата и учениците, в изпълнение решение на Министерски съвет № 866 от 19.12.2000 година.

Викторината е включена в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2014/2015 г. (утвърден със Заповед № РД 09-1439/16.09.2014 г. на министъра на образованието и науката). Провежда се на общинско, областно и национално ниво.

В общинския кръг  взеха участие 6 училищни отбора – от училищата в Свети Влас, Обзор, Гюльовца, Оризаре, Равда и Тънково. Отборите  премериха сили в четири кръга – отборно решаване на теоретичен писмен тест от изучавания материал по безопасност на движението по утвърдени учебни програми от МОН; отборно решаване на теоретичен писмен тест за оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътни инциденти; устна отборна викторина по БДП и отборно нареждане на пъзели от пътни знаци. Отборът на ОУ „Г. С. Раковски” – село Оризаре се класира на първо място и получи правото да представлява общината в областния кръг на викторината.

Домакин на областния кръг на Националната викторина „Да запазим децата на пътя”, който ще се проведе през април т.г., е община Несебър.

 

Print Friendly
FacebookСподели