Унищожават държавните „Калинки“ със закон

    Автор: Vsekiden.com   Не метла, а снегорин минал през администрацията по времето на ГЕРБ ОЩЕ ПО ТЕМАТА 1    16:42 БСП и ДПС гонят „калинките“ на ГЕРБ Със законови...
| Източник: vsekiden.com

 

 
Автор: Vsekiden.com
 

Не метла, а снегорин минал през администрацията по времето на ГЕРБ

Унищожават държавните "Калинки" със закон

Със законови поправки ще се търси начин в държавната администрация да няма назначени служители без конкурс. Това обяви шефът на временната комисия в парламента, която разнищва партийните назначения във властта Таско Ерменков.

 

В момента има законово изискване за конкурс за държавните служители, но съществуват и редица изключения за това. Комисията приключи работата си и прие доклад за свършеното.

 

Депутатите са установили, че над 40 000 души са били уволнени по партиен признак по време на управлението на ГЕРБ. На тяхно място са назначени други, в повечето случаи партийно издигнати. „Такова срастване между партията и държавата не е имало и по време на комунизма“, коментира Ерменков. Според него, образно казано, в държавната администрация при ГЕРБ е имало не партийна метла, а снегорин.

 

Ерменков обясни обаче, че няма как неправомерно уволнените от администрацията да бъдат върнати на работа. Една от причините е, че е изтекъл давностният срок за съдебни дела. Но за всички, които се чувстват жертва на партийна чистка, той даде съвет да сезират Комисията по дискриминация.

 

Обмисля се след анализ на доклада на временната комисия да се създаде постоянна комисия в парламента, която да се занимава с проблемите на държавната администрация.

Print Friendly
FacebookСподели