Убиецът на банкерката бил изнудван от жертвата си?

  Любомир Симеонов пратил жалба до председателя на Арбитражния съд към Българската стопанска камара Огнян Герджиков, но никой не взел под внимание оплакванията му   Източник: Мариян Иванов, БГНЕС  ...
| Източник: Vesti.bg

 

Любомир Симеонов пратил жалба до председателя на Арбитражния съд към Българската стопанска камара Огнян Герджиков, но никой не взел под внимание оплакванията му

 


Източник: Мариян Иванов, БГНЕС

 

 Любомир Симеонов, който в понеделник сутринта застреля в центъра на Бургас директорката на местния клон на „Уникредит Булбанк” Павлинка Йовчева, бил изнудван от нея и нейни колеги. Това става ясно от разпространена в интернет негова жалба до председателя на Арбитражния съд към Българската стопанска камара Огнян Герджиков, съобщи Дарик.

Никой, обаче, не е взел под внимание оплакванията на бизнесмена. Любомир Симеонов изнася данни, че след като е спечелил европейски проект, за да разшири своята производствена база, е бил подлаган на системен натиск от Павлинка Йовчева, бившия директор на филиала на банката в Карнобат Веселин Желев и настоящия – Таня Колева.

Регионалният риск-мениджър Станка Атанасова и Екатерина Колева от централата на банката, пък, според неговата жалба, са пречили умишлено на неговото желание за среща с по-висшестоящи служители на „Уникредит”. Бизнесменът описва, че горепосочените са го съветвали няколко пъти да смени фирмата-строител на бъдещото ново хале, както и фирмата за строителен надзор.

В изложението до Арбитражния съд към Българската стопанска камара е точно отбелязана и въпросната фирма, препоръчвана от банкерките за поемане на строежа. Симеонов твърди, че същата организация е вършила строителните работи и на две други фирми от същия бранш – търговия с билки, които били под протекцията на горепосочените банкерки.

В своята жалба той ги обвинява пряко в злоупотреба със служебното им положение и казва, че в регистъра на тяхната институция неговата фирма „Ветоника” умишлено е представяна като ненадежден кредитополучател, за да й бъде отказвано финансиране и от други банки и по такъв начин да бъде съсипана, защото Любомир Симеонов отказва да ползва услугите на строителна фирма, посочена от застреляната от него Йовчева и колегите й от клона в Карнобат.

„Любомир Симеонов не е бил с психични отклонения. Той съзнателно е обмислил нещата, защото не е виждал друг изход. Неговият живот е съсипан и е решил да съсипе и друг живот”, каза пред Нова телевизия днес криминалният психолог Тодор Тодоров.

По думите му, ако хората, които са работили с него в банката са сигнализирали за поведението му, този случай е можело да бъде предотвратен. „Вероятно е имало индикации това да се случи. Би могло служителите в банката да са видели, че нещата при него ескалират, нещо в поведението му може да е подсказвало за този трагичен инцидент”, добави още Тодоров. Попитан защо един човек прибягва до такава стъпка, той отговори, че когато някой е докаран до фалит, той решава да направи нещо драстично. „Явно е разчитал на този кредит и когато вижда, че за него животът приключва, решава, че той ще приключи и за някой друг”, каза експертът.

Според Тодоров може да е имало и лични отношения между Симеонов и жертвата. „За да се стигне дотук, той е припознал този човек като проблем”, каза той. Водещата на „Здравей, България“ Ани Цолова обясни, че убиецът е имал намерение да разкаже за случилото се пред Нова телевизия. „Най-вероятно е искал да го направи, за да бъде чут. Не е искал да бъде представен като луд, а да бъде разбран и да обясни защо се е стигнало дотук”, смята криминалният психолог. По думите му всеки един такъв случай е опасен. „Това е заразяване. Колкото повече се обръща внимание на такива случай и други хората могат да решат, че това е начин за справяне с проблемите”, добави той.

Print Friendly
FacebookСподели