Търсят апартамент на Боевски,за да излезе от затвора

Още няма повдигнати обвинения срещу шампиона vsekiden.com Семейството на Гълъбин Боевски смята да наеме апартамент в Сао Пауло, за да може олимпийският ни шампион по вдигане на тежести да бъде...
| Източник: Vsekiden.com

Още няма повдигнати обвинения срещу шампиона

vsekiden.com

Семейството на Гълъбин Боевски смята да наеме апартамент в Сао Пауло, за да може олимпийският ни шампион по вдигане на тежести да бъде пуснат под гаранция. Вчера съпругата на Боевски, българският му адвокат Ивайло Дерменджиев и временно управляващият посолството ни в Бразилия са се срещнали със спортиста. Това съобщи днес говорителят на външно министерство Весела Чернева.

„Временно управляващият е провел и среща с началника на затвора, запознал се е с условията, при които е поставен Гълъбин Боевски. Условията са били определени като приемливи, доколкото става въпрос за затвор“, каза Чернева. Тя допълни, че задържаният българин има необходимото медицинско обслужване, като началникът на затвора е обещал да се грижи за сигурността и здравето му.

Говорителят на министерството допълни, че се очаква днес да се сключи договор с местен адвокат, който да поеме процесуалната защита на Боевски. Апартаментът в Сао Пауло е необходим, защото едно от условията за пускане под гаранция е той да има местен адрес, където да изчака целия процес, обясни още Чернева. Тя уточни, че към момента няма повдигнато обвинение срещу Боевски, а той не се е признал за виновен.

Според МВнР процесът срещу спортиста най-вероятно ще започне до два-три месеца. Весела Чернева потвърди, че министър Николай Младенов е разговарял с бразилския си колега и във външното министерство на Бразилия е определен служител, който „следи случая „Боевски“ отблизо и ще информира българското министерство за развитието на случая“.

Print Friendly
FacebookСподели