Три държавни филхармонии обединяват силите си в под Първо издание на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас“ 2015

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

„Тежка артилерия“!  Три държавни филхармонии обединяват силите си в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение в Първото издание на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас“ 2015

 

      На 1-ви юли от 11:00 часа в ресторант Aрсенал на Марина Диневи в Свети Влас с прес-конференция ще бъде даден старта на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас 2015”.

От 1 до 5 юли гр. Свети Влас ще заживее в духа на класическата музика и балетното изкуство! Опера и мюзикъл, джаз, симфонични и камерни вечери, детски концерти,  спектакли и изложби – всичко това ежегодно – в името на талантливите деца, които се нуждаят от подкрепа.

Варненската опера, Бургаската филхармония, Филхармония „Пионер“, балетът на Държавна опера – Русе и детски хор ще предложат тази година на публиката своите виртуозни изпълнения на сцената на амфитеатъра на курортния комплекс „Марина Диневи“. Специално за фестивала във Влас пристигат световноизвестния Майкъл Уорън-джаз вокал и Бен Амоц.

Събитието се осъществява с подкрепата на „Слънчев бряг” АД. „Няма как да не подкрепя фестивала. Чрез подобни мероприятия смятам, че изграждаме един различен облик на българското черноморие” каза Златко Димитров – изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.

      Международният фестивал на изкуствата „Свети Влас“ се организира от Фондация „Евро Атлантик Арт“. Тя е „рожба“ на български творци и водещи арт мениджъри, които работят в САЩ и Европа. Тяхната мисия е да помагат на талантливи деца в неравностойно положение, които желаят професионално да се развиват в сферата на изкуствата. За тази цел, на младежите ще се осигурява обучение от висококвалифицирани педагози от цял свят.

 

 

Програма на Международният фестивал на изкуствата „Свети Влас“ 2015

 

1 юли /сряда/ – Арена „Диневи ризорт“

“Държавна опера – Русе,

”Ромео и Жулиета” балет по музика на П. И. Чайковски

„Полет към светлината” балет по музика на Чайковски, Гершуин, Масне, Пиацола, Росини

Хореографията е на примабалерината Силвия Томова

 

2 юли /четвъртък/  -  Арена „Диневи ризорт“

Филхармония „Пионер“

Симфоничен концерт

Диригент: Любомир Денев – джуниър

 

3 юли /петък/ -  Храм „Свети Власий“

Детски хор

 

4 юли /събота/   -  Арена „Диневи ризорт“

Камерен концерт, Джаз вечер, пиано бар

Бургаска филхармония, камерен състав

Диригент: Георги Патриков

 

5 юли /неделя/  -  Арена „Диневи ризорт“

Варненска Опера

Оперна Гала

Диригент: Стефан Линев

 


Print Friendly
FacebookСподели