Трима изхвърчат от ИБ на БСП, „Позитано“ започва да следи служебния кабинет

  Диляна Панайотова © БГНЕС Макар че времето не е много работно, тук присъстват членовете на Националния съвет, които смятат, че е важно в такова време да обсъждаме ситуацията. Това...
| Източник: NEWS.BG

 

Диляна Панайотова
миков пленум© БГНЕС

Макар че времето не е много работно, тук присъстват членовете на Националния съвет, които смятат, че е важно в такова време да обсъждаме ситуацията.

Това заяви в първото си изказване пред пленума на БСП новият председател Михаил Миков.

Динамиката на политическата обстановка е много сериозна, подчерта той. Миков вижда консолидация на десницата и подготовка за атака на червената партия. Атака от една страна, по думите му, идвала и от държавния глава.

Цел на атаките била да се неглижира управлението на БСП. За пример той посочи приоритетите на служебния кабинет, посочени от Росен Плевнелиев. В БСП обаче ще бъде създадена работна група, която ще наблюдава действията на служебното правителство.

На днешния пленум се очаква Драгомир Стойнев да докладва за енергийните проекти. Тази част обаче е закрита за медиите.

Припомняме, преди седмица новината от кабинета на Орешарски, че е подписано акционерно споразумение с Уестингхаус изненада силно БСП.

От американската компания тогава съобщиха, че са разговаряли по въпроса с всички политически фактори и у нас, а ексминистър Стойнев потвърди, че е имало среща между Уестингахус и представители на червената партия.

Стана ясно, че днес на ИБ не е обсъждано кой от ръководството на столетницата е разговарял с Уестингхаус, а Ангел Найденов поясни, че това не е новият председател на БСП Миков.

След избора на нов председател на БСП, дойде ред и на логичните промени в Изпълнителното бюро на партията.

От бюрото си отиват Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов. На тяхно място влиза Захари Георгиев, стана ясно от думите на бившият военен министър и досегашен говорител на БСП Ангел Найденов.

Той също се прощава с поста си в партията като на негово място говорител на червените от тук нататък ще е Атанас Мерджанов.

В края на следващата седмица червените ще са готови с водачите на листите си за предсрочния вот на 5 октомври. Има предложение за промяна на името на коалицията, с която БСП се явява на избори. Идеята е от „Коалиция за България“, тя да се преименува на „БСП-лява България“.

Print Friendly
FacebookСподели