Тотал представя Блок „Хан Аспарух“ пред бургаската общественост

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM



 
Кзавие Фожрас – Управител, Тотал Е&П България
„Работим усилено и се надяваме, че може би ще имаме възможността да допринесем за енергийната диверсификация на България в близкото бъдеще,“ каза днес в Бургас  Кзавие Фожрас, управител на Тотал Е&П България. Компанията представи проекта за дълбоководно проучване за нефт и газ в Черно море в Блок „Хан Аспарух“ пред местната общественост. Тотал в партньорство с ОМВ и Репсол вече е в напреднал етап на подготовка за първия дълбоководен проучвателен сондаж, планиран да започне през първата половина на 2016 г.

(от ляво надясно): Емил Кожухаров – Геолог-консултант; Вася Николовска – Съветник „Правни въпроси и корпоративни комуникации“, Тотал Е&П България;
Димитър Трифонов – Специалист-договори, Тотал Е&П България; Кзавие Фожрас – Управител, Тотал Е&П България 
Корпоративният щанд на компанията ще бъде отворен за широката общественост днес между 12 и 18 ч. в Кръгла зала на Експозиционен център „Флора“, където представители на Тотал Е&П България ще предоставят допълнителна информация за проекта в Блок „Хан Аспарух“.

Днес  Фожрас заяви: „За мен е удоволствие да представя този проект пред гражданите на Бургас и бих искал да отправя към тях покана да посетят нашия корпоративен щанд и да научат повече за проекта. Тотал следва високи стандарти за опазване на здравето, безопасността и околната среда и използва най-модерни технологии в своята работа в България.“ Г-н Фожрас разказа по-подробно и за избрания сондажен кораб от последно поколение.

За Тотал Е&П България:

Тотал Е&П България Б.В. е дъщерно дружество на базираната в Париж глобална енергийна група Total S.A. Подразделението „Проучване и добив“ на Тотал отговаря за дейностите по проучване, разработване и добив на нефт и природен газ в повече от 50 страни по света. Тотал, заедно с партньорите си Репсол и ОМВ, започна проекта „Хан Аспарух“ през юли 2012 г. Блок „Хан Аспарух“ е с площ от 14 220 кв. км. Тотал Е&П България Б.В. е оператор на проекта в блока от април 2014 г.

Наред с проучвателните дейности в България, Тотал работи активно и в доставките и продажбата на масла чрез дъщерното си дружество Тотал България ЕООД.

Print Friendly
FacebookСподели