Тенис: Втора победа на Пиронкова над Уилямс

| Източник:

Агенция „Фокус“

Цветана Пиронкова записа втора победа над петкратната световна шампионка Винъс Уилямс. Тенисистка номер едно на България – Цветана Пиронкова, постигна нов впечатляващ успех на тенис турнира от „Големия Шлем” в Уимбълдън, като за втора поредна година победи американката Винъс Уилямс, предават световните агенции. Пиронкова бе изключително убедителна и с резултат 6:2 и 6:3 се класира на четвъртфинала на Уимбълдън, където ще срещне представителката на Чехия Петра Квитова (поставена под номер 8 в основната схема на турнира). В осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания Пиронкова победи в два сета 6:2, 6:3 най-добрата тенисистка на Русия Вера Звонарьова.

„Лента.ру“: Сестрите Уилямс отпаднаха от борбата за Уимбълдън
Сестрите Винъс и Серена Уилямс се оттеглиха от борбата за тенис турнира Уимбълдън, където загубиха осминафиналите, предаде сайта „Лента.ру“ .
Винъс Уилямс загуби мача от българката Цветана Пиронкова с 6:2, 6:3. „Важно е да се отбележи, че преди една година борбата между Уилямс и Пиронкова също приключи с победа за българката”, коментира руското издание. На българската тенисистка й предстои четвъртфинален мач срещу чехкинята Петра Квитова, в борба за полуфинал.

Тенис: Цветана Пиронкова отстрани Винъс Уилямс на Уимбълдън за втора поредна година
Тенисистка номер едно на България – Цветана Пиронкова, постигна нов впечатляващ успех на тенис турнира от „Големия Шлем” в Уимбълдън, като за втора поредна година победи американката Винъс Уилямс, предават световните агенции. Пиронкова бе изключително убедителна и с резултат 6:2 и 6:3 се класира на четвъртфинала на Уимбълдън, където ще срещне представителката на Чехия Петра Квитова (поставена под номер 8 в основната схема на турнира).

„Дейли мейл””: Двоен смъртоносен удар за сестрите Уилямс
Винъс Уилямс си тръгна от Уимбълдън, само час след като и сестра й Серена отпадна от тенис турнира от Големия шлем, предаде „Дейли мейл” .
Винъс Уилямс бе победена от българската тенисистка Цветана Пиронкова, класирана на 32-ро място в ранглиста. Това е първият път, в който от 2006 г. насам нито една от сестрите Уилямс няма да спечели Уимбълдън. Това бе едва вторият мач за Винъс, след като отпадна от турнира Острелиън Оупън заради контузия на бедрото. Впечатляващата Цветана Пиронкова отстрани с лекота Винъс в борба за четвъртфинала на първенството. Уилямс, която е достигала поне до четвъртфинал в 11 от 14-те си мача на Уимбълдън, не успя да намери подходящия си обсег за игра и често фаулираше в мрежата.
„Пиронкова ще се бори за полуфинал с чехкинята Петра Квитова, което е впечатляващ напредък за играч, спечелил едва 4 мача от 14 турнира тази година, преди Уимбълдън”, коментира изданието. Слабите удари на Уилямс позволиха на българката да демонстрира жилещи удари, връщани от американката в мрежата. Проблемите за нея продължиха и във втория сет и след 3 брейка, Уилямс отново уцели мрежата.
Пиронкова изглеждаше изключително концентрирана и в чудесна форма. Светкавичен сервис и форхенд осигуриха на българката триумфа над Уилямс.
Според изданието, принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън са били сред гостите на мача.

„Спорт Онлайн“: След Серена и Винъс напусна „Уимбълдън“
Петкратната победителка в турнира „Уимбълдън“ (2000, 2001, 2005, 2007, 2008), бившата номер едно в световната ранглиста при жените, а днес – номер 30, 31-годишната американка Винъс Уилямс (номер 23 в схемата на турнира) се срещна с неудобната за нея съперничка от България – 23-годишната Цветана Пиронкова. Уилямс претърпя поражение в два сета с 2:6, 3:6 – това пише руското електронно издание „Спорт онлайн“. Мачът продължи час и 15 минути. Това е четвъртата среща между двете тенисистки, която завършва с трета победа за българката.
За класиране в полуфинала Пиронкова (номер 32 в схемата на турнира) ще играе срещу Петра Квитова (номер осем в схемата на турнира), която победи белгийката Янин Викмайер с 6:0, 6:2. Бъдещите съпернички са играли досега два пъти и Пиронкова няма победа в актива.

„Комсомолская правда“: „Уимбълдън“ остана без сестрите Уилямс. „Уимбълдън“ остана без сестрите
Уилямс и без номер едно в световната ранг листа. На кортовете в Лондон валят сензации една след друга, това коментира електронното издание на Комсомолская правда. Най-напред от борбата на турнира „Уимбълдън“ отпадна миналогодишната шампионка – Серена Уилямс, която изгуби в два сета от Марион Бартоли от Франция.
След това Доминика Цибулкова от Словакия в три сета се разправи с номер едно в световната ранглиста Каролин Возняцки и получи право да играе на четвъртфинал с Мария Шарапова.
Накрая „сложи оръжие“ и по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс. Тя отстъпи в два сета на Цветана Пиронкова от България.

Тенис: Цветана Пиронкова надигра петкратната носителка на титлата на Уимбълдън Винъс Уилямс
Цветана Пиронкова надигра петкратната шампионка на Уимбълдън Винъс Уилямс, предаде Ройтерс .
Винъс Уилямс последва отпадането от турнира на сестра си Серена, след като бе победена за втора поредна година от българската тенисистка Пиронкова с 6-2, 6-3 на осминафинала.
Американката се оказа едва 23-та в ранглиста за шампионата, след като от началото на годината бе с непрекъснати контузии. Пиронкова ще играе срещу Петра Квитова в борбата за полуфинала.

„Евроспорт“: След Серена, Винъс Уилямс също напуска „Уимбълдън“
Тенисистката Винъс Уимляс също напуска турнира „Уимбълдън“ след сестра си – Серена, съобщи „Евроспорт.Ру“. Американката Винъс Уилямс не успя да се класира на четвъртфинал, след като изгуби от Цветана Пиронкова (България) с 2:6, 3:6. Винъс започна активно, но направи два пъти повече грешки от съперницата си и след това дори атакуващият стил не й позволи да победи, коментира медията. Така в един ден и двете сестри Уилямс отпаднаха от турнира – по-рано изгуби и сестра й Серена, която отстъпи на французойката Марион Бартоли. На четвъртфинала Цветана Пиронкова ще играе срещу Петра Квитова (Чехия).

РИА „Новости“: Петкратната победителка в „Уимбълдън“ Винъс Уилямс не можа да стигне четвъртфинал
Американската тенисистка Винъс Уилямс, петкратна победителка на „Уимбълдън“, не можа да се класира на четвъртфинала тази година, пише РИА „Новости“.
На централния корт Уилямс за час и 15 минути изгуби от българката Цветана Пиронкова с 2:6, 3:6. Двете съпернички играха на четвъртфинал на „Уимбълдън“ през 2010 г. и тогава българката също победи – с 6:2, 6:3.
На полуфинала Пиронкова ще играе с чехкинята Петра Квитова.
По-рано днес по-малката сестра на Винъс – Серина Уилямс в понеделник също изгуби от Марион Бартоли от Франция. Така финалът на „Уимбълдън“ втора година остава без участие на която и да е от сестрите Уилямс.

РИА Новости: Вера Звонарьова загуби от българката Цветана Пиронкова на „Уимбълдън”
Рускинята Вера Звонарьова не успя да достигне 1/8 финал на тенис-турнира „Уимбълдън”, съобщава РИА Новости.
В среща от третия кръг финалистката от турнира от 2010 г. загуби от поставената под номер 32 в схемата българка Цветана Пиронкова в два сета с резултат 2:6 3:6. Поставената под номер две рускиня реализира едва една от седем възможности за пробив, докато Пиронкова осъществи цели четири пробива на сервиса на Звонарьова. Срещата продължи 1 час и 17 минути.
В следващия кръг Пиронкова ще се изправи срещу побетителката от сблъсъка между петкратната шампионка от „Уимбълдън” Винъс Уилямс и испанката Мария Хосе Мартинес-Санчес.

Тенис: Цветана Пиронкова е на осминафинал след победа над Вера Звонарьова
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания. Тя победи в два сета 6:2, 6:3 най-добрата тенисистка на Русия Вера Звонарьова.
Българката направи пробив при 2:1 гейма в своя полза. Пиронкова демонстрира стабилна игра и постигна втори пробив, с който затвори сета с 6:2 гейма. В края на първия сет Звонарьова получи контузия в глезена, но въпреки това доигра мача.
Във втория сет Пиронкова постигна два пробива срещу един за рускинята и спечели със 6:3.
Срещата бе повторение на миналогодишния полуфинал, когато Звонарьова победи Пиронкова.
В следващия кръг българката ще играе срещу победителката от мача между Винъс Уилямс (САЩ) и Мария Хосе Мартинес Санчес (Исп).

Print Friendly
FacebookСподели