С РЕЦИТАЛ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО И ХРИСТИЯНСКАТА МЛАДЕЖ

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

В Деня на християнското семейство и християнската младеж петокласници от СОУ „Любен Каравелов” под ръководството на своята преподавателка Таня Кехайова изнесоха специален рецитал, посветен на бележитата дата.

Рециталът в присъствието на техните родители и множество други хора се състоя в храма „Св.Успение Богородично”. Поетичното послание бе отправено до сърцата на всички присъстващи и да припомни позабравените истини за любов, вярност, състрадание, прошка, доброта.

Със светнали очи и отворени сърца децата изслушаха интересната и увлекателна беседа, изнесена от отец Петър по случай празника Въведение Богородично и Денят на християнското семейство и християнската младеж.

Свещеникът припомни стари библейски истини за любов, доброта и съпричастие, така необходими в трудното и напрегнато време, в което живеем. Призова да подклаждаме огъня на семейното огнище с търпение, обич и вяра, да не забравяме нравствените ценности и устои, които са ни съхранили през вековете като народ.

Навярно,всички присъстващи – ученици, учители и родители, си тръгнаха от Божия храм с повече надежда и вяра в себе си и в утрешния ден.

На излизане от храма децата получиха символични торбички с лакомства и малка икона на Св. Богородица.

Като съорганизатори на проявите в Деня на християнското семейство и християнската младеж се проявиха: народно читалище  „Яна Лъскова – 1905“ и Тракийското дружество и БЧК-Несебър.

                                                       Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly
FacebookСподели