С повече от 4 млн. лева се увеличават парите за туристическа реклама през 2012 г.

| Източник: в."Фактор"
С 4.1 млн. лева се увеличават средствата за национална туристическа реклама през следващата година, като ръстът е основно за сметка на проектите, финансирани по линия на Оперативната програма „Регионално развитие“.

Това стана ясно по време на заседанието на Националния съвет по туризъм (НСТ), което отчете годишната програма за национална туристическа реклама през 2011 г. и представи новата за следващата година.

В заседанието участваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който е председател на съвета, заместник министър Иво Маринов,  зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев, представители на министерства, ръководители на специализирани и браншови организации от сектора.

През 2011 г. предвидените средства за национална туристическа реклама бяха 18.7 млн. лв., от които 7.7 млн. лв. по програмния бюджет на МИЕТ, а останалите – по ОПРР. За 2012 г. общата сума е 22.8 млн. лв. Осем млн. лв. от тях са осигурени от бюджета на МИЕТ, а останалите – по ОПРР, стана ясно по време на заседанието.

«Вече сме се споразумели да организираме редовни срещи на представители на всички министерства, за да се установи каква е подготовката за съответния сезон, а в края му ще се правят анализи и ще се посочват мерките, които са необходими за подобряване на качеството на туристическите услуги. Ще засилим контрола, както направихме в енергетиката», каза при откриването на заседанието министър Трайков.

Членовете на НСТ се съгласиха, че това ще повиши сигурността в курортите, качеството на обслужването на туристите, сигурността и комфорта на пребиваване в страната ни. На съвета бе предложено до Коледа да се проведе такава среща за нагласите на туроператорите за лято 2012-а.

Print Friendly
FacebookСподели