С концерт започна честването на 55-годишнината на Слънчев бряг

Честването на 55-годишнината на туристическия комплекс „Слънчев бряг” започна с празничен концерт в Летния театър на Бургас   Летният театър в Бургас събра деятели на туризма и гражданството за честването...
| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

Честването на 55-годишнината на туристическия комплекс „Слънчев бряг” започна с празничен концерт в Летния театър на Бургас

 

Летният театър в Бургас събра деятели на туризма и гражданството за честването на 55-годишнината на тк ”Слънчев бряг”.То започна с прожекция на филм за историята на комплекса от създаването му до наши дни.Последваха изпълнения на триото известно като „Тримата тенори” и балетната трупа на Бургаската опера.

Прозвучаха и думи на признателност към ветераните проектанти,строители и ръководители на най-големия ни туристически комплекс.От тяхно име за признанието благодари Малина Стратиева-един от най-дългогодишните изп.директори на акционерното дружество.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров обяви и връчи отличия под формата на „Златен приз” на деятели с изключителен принос за развитието на курорта.

Христо Колев-бивш зам.генерален директор и представител на „Томас Кук” бе отличен посмъртно в сферата на туроператорската дейност.От ресторантьорите бяха отличени Николай Петров,настоящ собственик на хотелски комплекс „Кавказ” и Димитър Митев -собственик на емблематичното заведение „Ханска шатра”,от хотелиерите – Христо Кънчев-собственик на хотелски комплекс „Лагуна”.

За принос към сигурността на туристите приз получи Стайко Манев-гл.комисар на РПУ-Несебър.За медийно сътрудничество бяха отличени БНТ и вестник „Черноморски фар”.За принос в развитието на комплекса бе отличена и Община Несебър.А за учредяването и пропагандирането на Златния Орфей” с приз посмъртно бе удостоен неговия създател Генко Генов.

Предстоят и други празнични прояви.

                                                                    

Print Friendly
FacebookСподели