Стрийтбол в Несебър

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM
Отборът на NordGym спечели първия турнир 3х3 край морето през настъпващото лято. Това е второто състезание на Столична 3х3 Лига, на което Иван Тилев, Михаил Капитанов и Данаил Христов надделяха над конкуренцията.
На второ място остана отбора на Сънчовците, които печелят промоция за финалния турнир на 3х3 веригата, планиран за края на юли в столицата. В надпреварата се включиха общо осем отбора, като имаше играчи от Несебър, Черноморец, Бургас, Ямбол, Варна, Сливен, София и Видин.
В съпътстващите турнири за деца до 12 г. и юноши до 18 г. взеха участие 12 тима от целия регион. При най-малките златните медали отидоха в Ямбол, а при батковците най-добър бе Черноморец. За най-добрите имаше купи и медали, осигурени от Община Несебър и материални награди от Foot Court и K1X. Призовете на победителите във всяка възрастова група връчи специалният гост на турнира – капитана на националния отбор на България Христо Николов – Гларуса.
Начело на атракциите се оказа рапарът Спенс, който взе участие в самия турнир и показа завидни баскетболни умения. Един от най-добрите български хип-хоп изпълнители зарадва публиката си и с изпълнение, което посвети на събитието в Несебър.
Най-популярен сред участниците се оказа турнирът по стрелба от далечно разстояние, в който се включиха над 30 претенденти. Най-точен мерник показа Данаил Христов от шампионите. В надпреварата по забивки най-висок отскок и акробатични умения демонстрира гостът от Украйна Виталий (б.а. чиято фамилия е неясна). Организаторите се обръщат с молба, ако чете тези редове, нека пише на  официалната страница на лигата във фейсбук.
Столичната 3×3 лига изказва специални благодарности на Община Несебър и местния БК Несебър, който в лицето на Стойчо Кукучев има неуморен двигател и в бъдеще баскетболната общественост може да очаква нови постижения от школата в курортния град. СОУ “Любен Каравелов” е една от малкото спортни площадки в най-големия курорт по Черноморието, но предлага отлични условия за спорт за малки и големи.
Следващият 3х3 турнир ще се проведе в София в началото на юли, а партито по случай края на последната надпревара е тази вечер в клуб “Баунс” в Слънчев бряг.
Print Friendly
FacebookСподели