Стипендии за несебърски таланти

 На свое заседание Комисията по стипендиите,избрана с решение на Общинския съвет-Несебър,съгласно чл. 10,ал.1 на Наредба № 16 за условията и реда на осъществяване на специална закрила на деца с изявени...
| Източник: Мара Момчилова

 На свое заседание Комисията по стипендиите,избрана с решение на Общинския съвет-Несебър,съгласно чл. 10,ал.1 на Наредба № 16 за условията и реда на осъществяване на специална закрила на деца с изявени дарби от училищата на територията на община Несебър утвърди 17 стипендии.

     15 от тях  са за ученици от СОУ „Любен Каравелов”-Несебър за отличните им постижения на международно,национално и регионално ниво в областта на спорта,изкуството,литературата и науката. 13 от тях са за състезатели на Клуб за спортни танци „Несебър”.

    Месечни стипендии за 6 месеца в размер на 240 лв. получиха Теодора Коцева, Кристиан Диамандиев, Никола Янев,Филип Кершер и Анна-Никол Антонова.

   Със стипендии за 5 месеца в размер на 200 лв. са удостоени Кристиана Щерионова, Антоан Лямов, Надя Янева, Иван Петров и Димитър Георгиев.

  Стипендии за 4 месеца в размер на 160 лв. получиха Иван Кронев и Анна-Мария Жечева, а на Григория Кочева и Дейвид Йовчев е присъдена стипендия за 3 месеца в размер на 120 лв.

7-класничката Гергана Терзиева е удостоена с еднократна стипендия от 40 лв. за участия в прояви в областта на изкуствотo,литературата и науката.

През месец септември е следващата сесия за кандидатстване за стипендии съгласно Наредба №16.

                                                                                              Мара Момчилова

Print Friendly
FacebookСподели