Старт на екологичен проект в Карнобат обедини кметове и политици от областта

| Източник:

 

 

Безпрецедентно обединение около важен за хората от региона проект демонстрираха кметове на общини, областният управител и депутати от различни политически сили.

 

Стартът на изграждането на Претоварната станция за отпадъци до Карнобат беше уважен от губернатора Павел Маринов, кметовете на общините Карнобат, Айтос и Руен Георги Димитров, Васил Едрев и Исмаил Осман, зам. кметът на община Бургас Атанаска Николова, както и от народните представители Димитър Бойчев, Галина Милева, Ивелина Василева и Дияна Йорданова от ГЕРБ, Атанас Зафиров от БСП и Дурхан Мустафа от ДПС.

 

Станцията е вторият важен компонент от Регионалната система за управление на отпадъците в регион Бургас.

Тя ще включва съоръжение за компактиране и претоварване за транспорт до регионалното депо с претоварващ и транспортен капацитет от 6000 до 10 000 тона/годишно. За целта ще бъде закупена техника за транспорт на дълги разстояния, съоръжение за третиране на строителни и едрогабаритни отпадъци с капацитет от 10 тона/час, ще се създаде площадкова инфраструктура и оборудване.

По този начин ще бъдат усвоявани всички ценни съставки, които съдържат отпадъците и ще се рециклират по- лесно.

Според кмета на община Карнобат Георги Димитров новата  претоварната станция ще замени старото бунище, което практически е на ръба на закона и с напълно изчерпан капацитет.

 

Новото съоръжение ще обслужва общините Карнобат и Сунгурларе. Станцията ще има възможност да поеме и отпадъците от общините Айтос и Руен.

 

Кметът не скри задоволството си от това, че проектът е събрал на едно място дори и непремирими политически опоненти.

 

Георги Димитров обясни това по единственият възможен начин с думите «Бургас не е София»

 

Print Friendly
FacebookСподели