Станишев готов да оглави евролистата на БСП

Близо три часа продължи общинската конференция на БСП в Бургас, която номинира общо 29 души за листата за евроизборите. 15 тях са от местната организация, а 14 са националните лица...
| Източник: zonaburgas,bg

Близо три часа продължи общинската конференция на БСП в Бургас, която номинира общо 29 души за листата за евроизборите. 15 тях са от местната организация, а 14 са националните лица на партията. Бургаската организация номинира лидера на БСП Сергей Станишев за водач на листата. Той  каза, че e готов да поеме отговорност, но ще вземе окончателно решение когато приключат номинациите от всички общински конференции.

 

„Не търся реализация в Европейския парламент или където и да е било, това не са моите планове. Няма да се крия от отговорност. Готов съм да се включа в листата, но като израз на политическа отговорност. Искам да чуя още мнения от конференциите. Моята амбиция е БСП да е силна и няма да пожаля сили за това”, декларира Станишев.

 

 

 

 

Всички делегати, които се изказаха на конференцията бяха категорични, че проектът АБВ на Георги Първанов работи в полза единствено на техните опоненти и е голяма грешка.  „Намираме, че участието в подобна листа и нейната подкрепа от членове и симпатизанти на БСП е в драстично нарушение с правилата на устава на партията и партийната етика“, се казва в позицията на бургаските социалисти. Областният председател на БСП в Бургас Николай Тишев беше категоричен, че проектът АБВ на Георги Първанов няма да получи подкрепа в региона.

 

Делегатите на конференцията декларираха  и категоричната си подкрепа за правителството на Пламен Орешарски и дадоха висока оценка на досегашната работа на евродепутата Маруся Любчева .

Освен на Станишев, на общинската конференция в Бургас бяха издигнати още имената на 13 партийци. Сред тях са Стефан Даналиов, Георги Пирински, Ваня Добрева, Димчо Михалевски, Илияна Йотова, Вигенин, Курумбашев, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов. Сред местните имена /общо 15/ са тези на евродепутатът Маруся Любчева и изпълнителния директор на бургаското пристанище и областен лидер Николай Тишев.

Print Friendly
FacebookСподели