Специално дърво с пожелания за Земята получи министър Василева от ученици

| Източник:

 

 


Клуб „Екология“ към Национално сдружение „Младежки Глас“ под патронажа на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, съвместно с Общински детски комплекс – Бургас организираха събитието „Земята – моят дом!“.

 

В продължения на една седмица 55 ученици от 9 до 11 клас изработваха пожелания за международния ден на Земята – 22 април. Всяко едно послание беше закачено на дърво, което символизира майката природа. Творческият дух на учениците се оцени от организаторите с индивидуални награди за всеки един от тях.

На събитието присъстваха кмета на Община Бургас Димитър Николов, народния представител Диана Йорданова, зам. кмета по европейски политики и околна среда в Община Бургас Атанаска Николова,  директор „Образование и демографски въпроси“ в Община Бургас Веселина  Таралова и общински съветници.

 

„Поредна  чудесна инициатива в Бургас. Наградих участниците в „Земята-моят дом“. Тези талантливи деца ме впечатлиха с посланията си, които ми подариха. Те ще бъдат поставени на видно място в Министерството на околната среда и водите“ сподели министър Василева.

 

„Земята е нашият дом. С тази кауза ние като млади хора искаме да предадем на по-малките любовта към природата, защото е изключително важно да се грижим и пазим своят дом. През годините клуба се води от целта да опазва околната среда чрез редица инициативи. За да можем младите хора да направим промяна в поведението на обществото са ни нужни подобни кампании, които да обхванат най-ранна възраст на децата“ каза Стиляна Атанасова, председател на клуб „Екология“ към Национално сдружение „Младежки Глас“.

„Грижата за природата е кауза на всеки един млад човек. Нека бъдем пазители на Земята” сподели Красимира Боева, зам. председател на Национално сдружение „Младежки Глас“.

 

                                

Христина Недева

PR на Сдружение „Младежки Глас” България

Print Friendly
FacebookСподели