След концерта в Бургас 55 годишнината на Слънчев бряг бе чествана и в комплекса

 http://youtu.be/o2ctaEbQYmM   Политици, депутати, държавни и общински служители, деятели на туризма уважиха тържеството по случай 55-годишнината на туристическия комплекс „Слънчев бряг”.Сред тях бяха и общински съветници от Несебър. Всички те...
| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

 http://youtu.be/o2ctaEbQYmM

 

Политици, депутати, държавни и общински служители, деятели на туризма уважиха тържеството по случай 55-годишнината на туристическия комплекс „Слънчев бряг”.Сред тях бяха и общински съветници от Несебър.

Всички те преминаваха по червения килим преди да бъдат посрещнати лично от изп.директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров.Във връзка с бележитата годишнина бяха получени поздравителни адреси от премиера Пламен Орешарски, управителя на област Бургас Павел Маринов и председателя на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов.

В словото си при откриването на тържеството Димитров заяви: „Имам основание да мисля, че сезон 2014 ще е по-успешен. Заявените чартърни полети са повече от миналогодишните и това ни дава надеждата за ръст в броя на туристите.  Въпреки финансовите затруднения по издръжката на инфраструктурата, „Слънчев бряг” АД ръководството на дружеството винаги е успявало да осигури безпроблемно пребиваването на чуждестранните туристи през сезоните.

Отчетът на дружеството за 2013 показва 1,6 млн. лв. загуба., от които 1,9 млн. са амортизационните отчисления. Ако се премахне константата – амортизации, дружеството би било на печалба от 300 хил. лв.

Това показва, че проведената от нас икономическа политика през м.г. е била правилна”. „През 2013 година в курорта са почивали 610 000 туристи. През м.г. туристическият бранш е осигурил 10% от брутния вътрешен продукт на страната, които възлизат на 4 млрд. лв.”,това пък заяви Ангел Палийски-председател на „Бизнес асоциация Слънчев бряг”-съорганизатор на тържеството. Той сподели,че очакванията на хотелиерите за настоящия сезон са за ръст от около 4-5%.

„Туризмът е изключително важен за българската икономика и Слънчев бряг допринася много за положителните тенденции в развитието му. Сигурен съм, че за пореден сезон ще предложите вълнуващо и незабравимо лято на своите гости”, пише министър- председателят  Пламен Орешарски в поздравителния адрес до изп.директор на дружеството.

По случай 55-годишнината на тк „Слънчев бряг” Златко Димитров заедно с Тодор Арнаудов- управител на фирма АРБО, представиха специално произведената за рождения ден на комплекса пощенска марка и плик , която бяха валидирани на маса пред заведението „Джакс”.                                                                                                                                                                                                                           

  За  юбилея ръководството на дружеството бе поканило и връстници на курорта от випуск 1974 г. на несебърското основно училище.

Стана традиция когато се чества годишнина на туристическия комплекс „Слънчев бряг” ръководството на дружеството да обръща по – специално внимание и на неговите връстници – хората от випуск 1974 на несебърското основно училище, родени през 1959 година.

Сред тези връстници на най-големия ни туристически комплекс са :Дора  Филипова- добила популярност като първото бебе, родило се на територията на  туристически комплекс „Слънчев бряг”,Стоян Голев- екс кмет на Община Несебър и  екс председател на Общинския съвет,инж. Димитър Козаров – доктор на биологичните науки, удостоен със званието „Почетен гражданин на Несебър”,инж. Симеон Новоселски – екс директор на Държавното горско стопанство в Несебър,Милка Столева – дългогодишен служител на държавна фирма „Слънчев бряг”, служител в  администрацията на Община Несебър, Мара Момчилова- екс директор на професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов” в Слънчев бряг, преподавател по география, настоящ управител на вестник „Слънчев бряг прес” Миглена Щерионова- екс секретар на Община Несебър, настоящ управител на настоятелството на народно читалище „Яна Лъскова 1905”,Николай Драмчев- дългогодишен служител на държавна фирма „Слънчев бряг”,занимаващ се с частен бизнес.

За всички присъстващи отец Петър от храма „Св.Успение Богородично” отслужи водосвет за здраве и благоденствие след което дойде ред на изпълненията на струнен квартет „Интро” и трио „Тенорите”, а като естествен завършек на празничната вечер последваха илюминациите.

                                                  

Print Friendly
FacebookСподели