СИМОНА ПОКОРИ ПАРИЖ И ХОЛИВУД.НАРЕД СА НЮ ЙОРК И ЛОНДОН

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

До звездата Кристина Агилера на Алеята на славата в Холивуд, Симона се е почувствала като една малка звезда

СИМОНА ПОКОРИ ПАРИЖ И ХОЛИВУД.НАРЕД СА НЮ ЙОРК И ЛОНДОН

Нека я подкрепим по пътя й към върха

Симона Велкова е единствената българка,достигнала до полуфинал на първия по рода си он-лайн конкурс,организиран от козметичната компания “Ейвън”.Симона е от Несебър и е възпитаничка на СОУ “Любен Каравелов”.Тя е талантлива, интелигентна и амбициозна и се превърна в Българската звезда в Холивуд,където заедно с другите полуфиналистки,атакува заветния връх.

-Симона,първо,поздравления за изключителното постижение.Имаш ли спомен откога се занимаваш с музика и пеене?

-Да се занимавам с музика започнах от много малка.Още в детската градина танцувах народни танци в школата по изкуствата както и свирех на пиано.А първите си уроци по пеене започнах когато бях на 11 при г-жа Таня Илинова в Общинския детски комплекс-Несебър.Първо пях в вокална група „Морски звездички”,а по-късно продължих солово. От около 5-6 години мой вокален педагог е г-жа Милена Добрева от Бургас.
Откакто пея не съм спирала да се явявам на различни конкурси,фестивали,концерти както в България,така и в чужбина.Може би първото много силно признание за мен беше от един международен конкурс в украинския град Одеса,на който ми беше присъдена награда „Лауреат”.Бях само на 15 и тази награда наистина много ме окуражи.

На национално ниво една от наградите с която също много се гордея е наградата на БНР-концерт с Биг Бенда на радиото.Печелила съм и други награди от различни конкурси с които много се гордея,но разбира се не винаги всеки конкурс е завършвал с награда,което обаче още повече ме е мотивирало да работя по-усилено за да имам по- големи успехи.

-Разкажи ни нещо повече за конкурса,в който участваш.
-Конкурсът е първият по рода си,организиран он-лайн  за жени по случай 125-годишнина на  козметичната компания “Ейвън”.Той се провежда в няколко етапа.  Предстоят полуфиналите в Холивуд,където ще се конкурирам с още 22 момичета от цял свят.

Първоначално конкурсът стартира с над 6000 видео клипа подадени от жени от цял свят от които 7 българки бяха класирани за първи кръг.За всяка от кандидатките се заснемат 4 видео клипа.Два от тях бяха в Париж за предните 2 кръга,които успях да преодолея, благодарение на гласовете на хората и гласовете на звездното жури /Фърги ,Наташа Бедингфилд,Даян Уорън,Дейвид Пак,Валерия, Мая и други/.

В момента тече гласуването за 3-тия клип,който заснех в Холивуд,след което ще бъде пуснат следващият- 4-ти клип за 10-те избрани момичета,които продължават във финала.Той ще е в Ню Йорк през м.ноември.Наградата за победителите е договор и запис на музикален албум.

-За много хора по света Холивуд се остава една несбъдната мечта.А за теб?
-За мен Холивуд е една сбъдната мечта! Там се почувствах като една малка звезда! Заедно с останалите кандидатки се срещнахме със световно известни звезди от музикалния бранш,работихме с тях,получихме вокална подготовка от членове на журито.Имаше и пълно преобразяване /грим, прически, облекла, аксесоари…/.

Заснехме и професионална фото сесия за “Ейвън”,изпълнявахме на живо на световна сцена,на която са били изпълнители от ранга на Майкъл Джексън.Дори имахме честта да изпълняваме на живо заедно с китариста му.Всичко беше изключително вълнуващо. За няколко дена успях да се докосна до неща,за които цял живот мечтая! Незабравимо изживяване! Не мога да намеря думи,с които да благодаря на “Ейвън” за тази огромна възможност и всичко,с което ме дариха до този момент!

-Накъде след Холивуд?
-
За сега бъдещите ми планове са свързани с продължаване на образованието  в Лондон.И там ще се занимавам с музика,понеже това смятам да уча.

                                                                                                          Мара МОМЧИЛОВА

Това беше последният ми въпрос към Симона при краткотрайното й завръщане в Несебър.Познавам я,отпреди да почне да пее,дори отпреди да проговори.Но смятам,че независимо от таланта й,въпреки тези над 2 200 000 гласа,които са я подкрепили досега от всички краища на света,че тя се нуждае от допълнителна подкрепа за решаващата финална атака.

Затова нека всеки,който иска да подкрепи нейното музикално изпълнение,да даде своя вот за финалното класиране  и да гласува чрез сайта : www.avonvoices.com.

Нека й помогнем да продължи това вълнуващо пътешествие,да стигне до финала и да има възможността да представя България на световната сцена!Да сбъднем още една нейна мечта!Гласувайте за Симона Велкова-единствената българка в този световен проект!Крайният срок е 26 август.

Print Friendly
FacebookСподели