Седмокласници от СОУ”Любен Каравелов” – Несебър презентираха

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

Седмокласници от СОУ”Любен Каравелов” – Несебър презентираха по нестандартен и атрактивен начин страни в Азия.Те пристигнаха „ на гости” на своите връстници от Русия, Саудитска Арабия, Индонезия, Китай, Япония и Индия.                                                                                                                            

 

Дефилираха в националните костюми на азиатските държави; разказаха за традициите, обичаите и културата на своите народи. Показаха интересни и характерни за страните предмети като матрьошки, самовари, ветрила и други сувенири.

Огрoмен интерес предизвика представянето на националните кухни и особено дегустацията на многобройните кулинарни изкушения.7-класниците похапнаха оригинални руски бонбони, кекс с мед и чай, приготвен в огромен самовар.Гостите от  Индия предложиха ориз със зеленчуци и питки наан.

Атрактивни китайки почерпиха със сладки с късмети.Японската кухня беше представена от традиционен бухалот, зелен и бял чай с босилек и магданоз, черен и бял ориз, черни спагети, видоизменено суши и топчета от традиционна сьомга.

 „Да посрещнем гости от Азия” или един нестандартен урок по география предизвика много положителни емоции сред 7-класниците в СОУ”Любен Каравелов”.Най-атрактивните моменти бяха заснети на снимки и видеоклипове и споделени с приятели.

                                                

Print Friendly
FacebookСподели