СДС и още 4 формации се събраха по любов за изборите

Соня Колчакова   СДС, „Гергьовден“ и още три формации си стиснаха ръцете и ще се явят заедно на предсрочните избори – СДС, Обединени земеделци, Движение „Гергьовден“, Радикал-демократическата партия и Българската...
| Източник: News.bg

Соня Колчакова

 

СДС, „Гергьовден“ и още три формации си стиснаха ръцете и ще се явят заедно на предсрочните избори – СДС, Обединени земеделци, Движение „Гергьовден“, Радикал-демократическата партия и Българската социалдемократическа партия.

Ние смятаме, че след като е дошло време, в което дори блондинките започнаха да се женят по любов заради тежката икономическа криза, и политиката трябва да се прави по любов, а не заради тънки сметки, заяви лидерът на „Гергьовден“ Любен Дилов-син, който заедно с колегите си от СДС представиха новата коалиция.

Той побърза да сподели и за нещо „много отвратително“, което му прави впечатление, а именно – тайното сглобяване на четворната коалиция – БСП, ДПС, ДСБ и Меглена Кунева. Това е непочтена сделка, заяви Любен Дилов – син.
По думите му, сглобяването на новата коалиция, която има намерение да управлява държавата след изборите, може да се види на живо от заседанията на ЦИК, които се предават директно.
Там може да се види на живо всичко, срещу което говореха хората на протестите. Там ще видите как БСП и ДСБ заедно бранят Иван Костов, обясни лидерът на „Гергьовден“.

Листите на новата коалиция са почти готови, но остават отворени. Това, на което ще заложат са нови лица.
95% от „Гергьовден“ са нови лица, млади хора, а ролята на моята фъфлеща личност е само да гарантира успешното им включване в битката“, каза още Дилов-син.

Петя Ставрева от „Обединени земеделци“ бе категорична, че те са алтернатива на политическото статукво - на хаоса, на политическата олигархия.
Време е преходът да свърши и да започне нов период на нормалност, без сенки от миналото. СДС обърнал лице към бъдещето и предлага работещи решения. Времето за експерименти свърши, добави още тя.

Имаме желанието да върнем вярата в хората, която те загубиха през всичките тези години. Бъдещето на България не е свързано с мутродемокрацията и владичеството на шепа олигарси, а с чувството и идеята за социалния хуманизъм, подчертаха още сините.

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов подчерта, че моментът е съдбовен, но тяхното предимство е, че не са участвали в провалени управления.
Той увери и че те не са предизборна коалиция, сглобена, за да премине бариерата от 4%.

Имаме много противници, това е естествено. Ние никога не сме избирали лесни мачове и този няма да е такъв, заяви Любен Дилов-син и добави: От нас се иска само опит, а останалото не е наша грижа.
Основните им приоритети са насочени към развитие на малкия и среден бизнес, съдебната реформа, здравеопазване, образование.

Сините се оплакаха, че ЦИК все още не е произнесла по искането им за представителство и избирателните комисии. Срокът, посочен от закона, изтече вчера.

Print Friendly
FacebookСподели