РЗС си признаха за уволнението на Борисов

| Източник: Vsekiden.com

vsekiden.com
Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕС

РЗС призна, че е организатор на инициативата „Ще уволня Бойко Борисов“. Днес в 13 часа стана ясно, че всъщност това е част от предизборната кампания на кандидат-президента на партията Атанас Семов. Само преди седмица, попитан от “Всеки ден” дали той е автор на посланието към премиера, Янев отвърна: “Това са измишльотини.”

Кампанията започна на 11 юли, когато София осъмна с рекламни билбордове с послание за „уволнение“ на министър-председателя. Още същия ден те бяха изрязани. Билбордовете представляваха бели платна, на които с големи букви бе изписано: „Ще уволня Бойко Борисов“.

Малко след това се появи и сайт за „уволнението“ на Борисов www.uvolnenie.org, на който на фона на музиката от филма „Кръстникът“ часовник с хронометър отброяваше времето до 13 ч. днес. В уречения час там се появи видео обръщение на Атанас Семов, което е посветено на Борисов.

От РЗС най-накрая представиха плакат, на който се вижда кандидатът им за президент с надпис „Ще уволня Бойко Борисов“. Семов отрече Алексей Петров да стои зад президентската му кандидатура или кампанията по уволнението на премиера. „Зад мен в момента е Яне Янев, 30 млади хора и общите ни виждания“, обясни той.

РЗС кандидатът заяви още, че ако бъде избран за президент, догодина ще свика предсрочни избори за парламент. Яне заяви, че след като уволни Борисов от премиерския пост, ще го назначи на работа в НСО, защото по думите на Янев министър-председателят има опит като охранител.

Акцията „Ще уволня Бойко Борисов“ започна дни след инициативата, организирана във “Фейсбук“, “Един ден без Бойко Борисов”. Кампанията не притесни премиера, който заяви, че не го интересуват тези билбордове: „Нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени. Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не с билбордове и подобни. Нека си харчат парите“.

Print Friendly
FacebookСподели