ПРОГРАМА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР „УРОЦИ В МУЗЕЯ”

| Източник: Яна Христова

 

На 16-ти април т.г. предстои първата проява по програмата „Уроци в музея”. „Уроци в музея” е интерактивна образователна форма, която се организира от дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” и музей „Старинен Несебър”, в рамките на инициативата на община Несебър „Аз живея в Несебър”. Програмата „Уроци в музея” има за цел да насърчи и подпомогне изучаването на миналото на родния град и да го превърне в източник на самочувствие за подрастващите граждани на община Несебър.

Тя е ориентирана към децата от подготвителни групи и учениците от начален етап в общинските учебни заведения. Своеобразните уроци ще се провеждат в църквата „Св. Параскева”,  която след реставрацията по проект «Вяра в Несебър», работи като музеен обект. В нея е уредена постоянна изложба „Спасени стенописи от несебърски църкви“.

Потопени в атмосферата на миналото, с помощта на сътрудниците на музей „Старинен Несебър”, децата и учениците ще научат как са украсени несебърските църкви и ще се включат в специално подготвените за тях интерактивни занимания.

 

Print Friendly
FacebookСподели