Премиерът: Уважавам всички народни представители

Станишев е интелигентен човек, но си изпуска нервите заради Първанов, каза Борисов vsekiden.co Снимка: БГНЕС Уважавам без изключение всички народни представители. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на завод...
| Източник: vsekiden.com

Станишев е интелигентен човек, но си изпуска нервите заради Първанов, каза Борисов

vsekiden.co

Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕС

Уважавам без изключение всички народни представители. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на завод за битови отпадъци във варненското село Езерово. По думите му това, че не е присъствал по време на дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството не означава, че не уважава народните избраници и институцията на парламентаризма. Той подчерта, че отговорът на правителството на нападките от страна на опозицията е реализацията на инфраструктурните проекти и придвижването на проектите за изграждане на мощности за преработка на твърди битови отпадъци и в други градове на страната.

Във връзка с обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев, че управлява и разглежда държавата като своя бащиния, Бойко Борисов отговори, че не се интересува от това лице. „Той така и не разбра, че е бил премиер и управляващ, защото управляваха царят и Доган. Аз разбирам, че си изпуска нервите, защото усеща, че проектът на президента Първанов АБВ е кьорфишек. И, естествено, като се върне в партията ще му вземе председателския пост. И затова се изнерви. Тези груби изрази не му отиват. Той е интелигентен човек“, коментира министър-председателят.

Политиката определя бъдещето на една държава. Политика трябва да е най-чистата дума. Това заяви преди това Бойко Борисов в лекция на тема „Бъдещето на България” във варненското село Падина. Тези държави, в които има добри политици, вървят напред, а при останалите е обратното, коментира той. Според него нищо по-добро от политическите партии не е измислила демокрацията до този момент. Поради това обществото трябва да се съобразява с тях.

Младите хора да не се задържат на определени места, а трябва да търсят реализация навсякъде, където има нужда от тях, посъветва премиерът. Той посочи за пример младежката организация на ГЕРБ и каза, че много министри в настоящото правителство са започнали политическата си кариера по време на кръгли маси и срещи с неправителствени организации.

Лошата инфраструктура е най-големият проблем на България, каза още Бойко Борисов. По думите му, ако се подобри пътната инфраструктура в България, с нея ще се подобри всичко останало и най-вече ще се увеличат работните места и в страната ще се влеят нови свежи инвестиции. Именно затова ние правим пречиствателни станции и канализация, защото това ще ни причисли към развитите европейски държави, добави той.

Докато съм на власт, ще давам пари за църкви, обеща Борисов. Премиерът заяви, че не е важно колко джамии има в страната, а колко църкви са построени. Той каза, че всяка седмица в страната се откриват нови или реставрирани църкви и манастири и беше категоричен, че в условията на икономическа и нравствена криза религията играе много важна роля в живота на хората. „Аз съм свидетел как след всяко откриване на нова църква лицата на хората се променят и те започват да гледат по-оптимистично в бъдещето”, добави Борисов.

На срещата присъства и Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който отбеляза, че правителството на ГЕРБ е единственото в страната през последните 20 години, което обръща сериозно внимание на религията и строи и възстановява храмове на територията на цялата страна. Варненският митрополит сравни правителството с делото на княз Борис I-Михаил – Кръстителя на българския народ.

Print Friendly
FacebookСподели