Премиерът:Костов си е комунист

Без финансова дисциплина България отива на фалит,предупреди министър-председателят vsekiden.com Като обърна поглед към катаклизмите вдясно, премиерът Бойко Борисов не спести квалификациите си  за лидера на ДСБ. Костов си е комунист....
| Източник:

Без финансова дисциплина България отива на фалит,предупреди министър-председателят

vsekiden.com

Като обърна поглед към катаклизмите вдясно, премиерът Бойко Борисов не спести квалификациите си  за лидера на ДСБ. Костов си е комунист. Като извадите „Работническо дело“, там много ясно в своя статия пише как трябва да се трансформира БКП в БСП и как трябва да се работи, за да не се допусне властта да излезе от партията, заяви Борисов пред TV7.

„При г-н Костов е малко като при поповете – не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря“, коментира премиерът. Той препоръча на СДС да се стегнат, защото имали потенциал в център-дясно. Борисов обаче уточни, че хората не могат да забравят това, което „сините“ са правели в София и посочи пример с броя на детските градини. „В момента имаме 41 нови детски градини, а по времето на Софиянски 44 бяха реституирани и продадени. Щетите, нанесени на града, чак сега започват да си проличават“, смята той.

Според него, хората припознавали БСП и ГЕРБ като основни опоненти, защото мачът между двете партии бил истински и суров. Борисов разкритикува Меглена Кунева, че до вчера е била с БСП, а днес щяла да прави дясна партия. По думите му, нейната основна грешка на изборите е, че се е разграничила от царя и че ако не беше той, никога нямало да й се случи всичко това.

Премиерът изтъкна, че в историята си ГЕРБ е спечелила всички избори, на които се явила, а той самият бил в влязъл в политиката само заради бившия вътрешен министър Румен Петков. „Царят го избра, а аз не исках да работя с него като министър. Ако беше останал Петканов, сигурно щях още да бъда главен секретар на МВР“, обясни Борисов.

Той коментира и тежкото положение в южната ни съседка Гърция, като определи всички събития от последните дни там като игри. „Референдумът на Папандреу беше чиста игра с публиката и той бързо бе извикан в Кан да се поправи“, допълни премиерът. Той прогнозира, че всичко това щяло да излезе през носа на гръцките граждани.

Борисов подчерта, че волята на правителството е да запази финансовата стабилност в България и благодари на бившия финансов министър Пламен Орешарски, че е успял да задели средства в резерва и т.нар. Сребърен фонд. В резерва обаче имало пари само за около 2-3 месеца и ако не се спазва финансова дисциплина, можело да се стигне до фалит.

„България изпадна положението на Гърция през 1996 г. и хората започнаха да получават по 3 долара на месец, а нито Европа, нито светът си мръдна пръста да ни помогне. Вдигането на дефицита може да ни помогне само за 2-3 месеца, а след това отиваме на фалит“, предупреди той.

Министър-председатeлят се спря и на кредитите на държавата, като посочи, че половин милиард лева трябвало да се платят по кредита за АЕЦ„Белене“, а 1,8 млрд. лева било необходимо да се спестят до края на 2012 г. за плащането на еврооблигациите на бившия финансов министър Милен Велчев. „Ако бяха взели тези пари, да ги бяха вложили в АМ „Тракия“, сега нямаше да се налага да я кофинансираме“, разкритикува Борисов действията на бившия министър в кабинета на НДСВ.

Print Friendly
FacebookСподели